Компании

все компании

Glencore купує 77% вугільних операцій Teck за $6,9 млрд

14 листопада 2023 року, 14:03
Швейцарський сировинний трейдер Glencore Plc підписав угоду з канадською компанією Teck Resources про купівлю 77%-вої частки в її підрозділі з видобутку коксівного вугілля Elk Valley Resources за $6,93 млрд.

Як повідомляють у пресрелізі Glencore, угоду планують завершити в третьому кварталі 2024 року після отримання схвалення з боку регулювальних органів.

Виробництво Elk Valley Resources за підсумками 2022 року склало 21,5 млн тонн вугілля, у січні-вересні поточного року - 17,3 млн тонн. Загальна сума активів підрозділу на кінець вересня - 18,5 млрд канадських доларів ($13,4 млрд).

У червні Glencore надіслала Teck пропозицію про купівлю її підрозділу у сфері видобутку коксівного вугілля. Вона була альтернативою озвученій раніше пропозиції про злиття двох компаній з подальшим виділенням їхніх вугільних операцій у самостійну структуру.

У вівторок швейцарський трейдер заявив, що "як і раніше вважає, що окрема компанія, яка володіє об'єднаним бізнесом з виробництва вугілля і вуглецевої сталі, включно з часткою Glencore в EVR, матиме хороші позиції". У зв'язку з цим компанія не відмовляється від плану поділу бізнесу, що може відбутися протягом 23 місяців після закриття угоди.

Котирування акцій Glencore зростають на 3,5% під час торгів у Лондоні у вівторок. З початку поточного року їхня ціна знизилася на 19,3%, тоді як папери Teck подешевшали на 1,7%.

теги: Glencore, Teck



Просмотров: 173
Другие новости