Компании

все компании

Фондові індекси Азії зростають, Гонконг у мінусі

14 листопада 2023 року, 14:57
Більшість фондових індексів найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищується під час торгів у вівторок, винятком виступає тільки гонконгський ринок.

Інвестори чекають публікації важливих економічних показників. Зокрема, в середу будуть оприлюднені дані про зміну ВВП Японії в третьому кварталі, а також про промислове виробництво, роздрібні продажі та безробіття в Китаї в жовтні, а ввечері у вівторок - про жовтневу інфляцію в США.

На ринку присутні "позитивні геополітичні настрої, оскільки інвестори з нетерпінням чекають переговорів між США і Китаєм", зазначає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить MarketWatch.

Японський індекс Nikkei 225 до 7:33 кв збільшився на 0,4%.

Істотний підйом котирувань демонструють акції технологічних компаній Advantest Corp. (+3,4%), Resona Holdings Inc. (+3,3%) і Tokyo Electron (+3,1%), автовиробників Isuzu Motors (+4,3%) і Mazda Motor (+3,5%), а також представників фінансової галузі, включно з Mitsubishi UFJ (+2,4%), Sumitomo Mitsui (+1%) і Mizuho Financial (+2,8%).

Крім того, підвищується ціна паперів Fast Retailing (+0,5%), Nintendo (+0,2%), Takeda Pharmaceutical Co. (+0,7%), Shiseido (+2,1%).

Тим часом акції Hakuhodo DY Holdings впали на 11,8% на повідомленні про те, що рекламна компанія завершила перше фінперіод (квітень-вересень) з чистим збитком у розмірі 10,87 млрд єн ($71,6 млн) порівняно з чистим прибутком в 11,71 млрд єн за аналогічний період минулого року.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:39 кв виріс на 0,2%, тоді як гонконгський Hang Seng опустився на 0,1%.

До числа лідерів зниження на Гонконгській фондовій біржі входять акції чипмейкера Semiconductor Manufacturing International Corp., що подешевшали на 3,4%, виробників спортивної продукції Anta Sports Products і Li Ning Co. - на 5,4% і 2,1% відповідно, інтернет-компанії Meituan - на 2,9%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 2,8%.

Також дешевшають папери ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - на 1,7%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:34 мск підвищився на 1,2%.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросла на 0,7%, сталеливарної Posco - на 3,5%, автомобільної Hyundai Motor - на 1,3%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 1,2%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 з відкриття ринку додав 0,8%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зросла на 1,4% і 2% відповідно.

Найбільш значне підвищення показують котирування акцій платіжних систем Zip Co. і Tyro Payments - на 10,4% і 6,7% відповідно.




Просмотров: 205
Другие новости