Компании

все компании

Президент України ухвалив вірчі грамоти від нових послів іноземних держав

13 листопада 2023 року, 19:19
Президент України Володимир Зеленський ухвалив вірчі грамоти від нового посла Туреччини Мустафи Левента Більгена, посла Чехії Радека Пеха, посла Люксембурга Рональда Дофінга, які розпочали свою роботу в Україні.

Як повідомляється на сайті глави Української держави у п'ятницю, урочиста церемонія відбулася на території національного заповідника "Софія Київська".

Під час розмови з Мустафою Левентом Більгеном було високо оцінено активну участь Туреччини у зустрічах щодо Формули миру на рівні радників з питань національної безпеки та її готовність очолити реалізацію пункту Формули з продовольчої безпеки.

"Окремо було обговорено майбутні спільні кроки щодо забезпечення роботи "зернових коридорів", реалізації глобальної гуманітарної ініціативи "Зерно з України" та пріоритетних напрямів українсько-турецької взаємодії безпеки. Глава держави відзначив важливу позицію Туреччини щодо подальшого просування євроатлантичних прагнень України", - йдеться в повідомленні.

Під час спілкування з послом Чехії відбувся обмін думками щодо взаємодії держав в оборонній сфері та посилення співробітництва у сфері оборонно-промислового комплексу.

"Президент подякував за підтримку Чехією Українській формулі світу та висловив сподівання на подальше активне залучення Праги до її практичної реалізації та підготовки Глобального саміту світу. Окрему увагу було приділено питанням європейської та євроатлантичної інтеграції України та важливості підтримки Чехією розвитку нашої країни на шляху до ЄС та НАТО ", – повідомляє прес-служба глави держави.

Під час розмови з Рональдом Дофінгом президент подякував Люксембургу за участь у зустрічі на рівні радників з національної безпеки з імплементації Української формули світу.

"Було наголошено на важливості підтримки Люксембургом рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС під час грудневого засідання Європейської ради. Глава держави наголосив на необхідності розробки механізму, що дозволяє використовувати заморожені Люксембургом російські активи для відновлення України", - йдеться у повідомленні.




Просмотров: 232
Другие новости