Компании

все компании

23 тис. сімей отримали кошти на відновлення житла за програмою "еВідновлення"

13 листопада 2023 року, 10:17
За півроку дії програми "еВідновлення" вже надійшло 56,8 тис. заяв, а 23 219 родин отримали кошти на відновлення житла, повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

"Уже виплачено понад 1,8 млрд грн, які можна витратити на будматеріали або ремонтні послуги. Із цих коштів українці вже використали 590 млн грн на відновлення житла", - повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Топ-5 областей за виплатами на ремонт житла: Харківська, Київська, Миколаївська, Чернігівська та Донецька області.

"До програми приєдналися десятки компаній-партнерів (https://erecovery.diia.gov.ua/participants.html). Ви можете всього за кілька кліків переглянути та відфільтрувати магазини з необхідними послугами та товарами", - повідомив Федоров.

Як повідомлялося, в Україні 10 травня 2023 року стартувала програма "еВідновлення", у межах якої компенсацію до 200 тис. грн на ремонт почали отримувати власники пошкодженого житла. Ці кошти можна використати на придбання будівельних матеріалів, оплату будівельних робіт і послуг підрядників, у яких є відповідні коди для роботи, а їхні продавці подали заявку на участь у програмі через портал "Дія". З 1 січня 2024 року компенсацію за пошкоджене житло почнуть отримувати українці, які відремонтували його власним коштом.

Крім того, з 1 серпня в "Дії" стартував прийом заявок на компенсацію за зруйноване через війну житло. Компенсації виплачуватимуть одноосібним власникам житла, яке було зруйноване через бойові дії після 24 лютого 2022 року, не підлягає відновленню і розташовується на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій.




Просмотров: 206
Другие новости