Компании

все компании

Novo Nordisk вкладе понад $6 млрд у розширення виробництва

12 листопада 2023 року, 17:19
Данський фармацевтичний гігант Novo Nordisk інвестує понад 42 млрд крон ($6 млрд) у розширення виробничих потужностей у данському Калуннборзі, говориться в прес-релізі компанії.

Частину цих коштів включено до оголошеної в лютому інвестпрограми Novo Nordisk, решту буде витрачено в найближчі шість років.

Інвестиції покликані підтримати випуск препаратів від важких хронічних захворювань. Основна частина коштів буде спрямована на будівництво комплексу площею 170 тис. кв. м, де вироблятимуть діючі речовини.

Проєкти будівництва завершуватимуться поступово з кінця 2025 до 2029 року, загалом вони дадуть змогу створити 800 робочих місць на нових підприємствах. У реалізації цих проєктів візьмуть участь до 3 тис. осіб.

Novo Nordisk зазнає труднощів із задоволенням попиту на свої популярні препарати Wegovy (для схуднення) і Ozempic (для лікування діабету), пише The Wall Street Journal. Минулого тижня компанія заявила, що очікує збереження проблем з поставками.

Акції Novo Nordisk дорожчають на 0,6% на торгах у п'ятницю. За останній рік капіталізація компанії злетіла майже на 75%, до 2,82 трлн крон. Данський фондовий індекс OMX за той самий час додав 16,4%, європейський Stoxx Europe 600 - 2,7%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 245
Другие новости