Компании

все компании

Франція готова підтримати Україну в страхуванні, гуманітарному розмінуванні, експорті та аграрній переробці

11 листопада 2023 року, 12:36
Україна та Франція продовжують вести продуктивний діалог щодо відновлення країни, зокрема, у питаннях страхування ризиків, гуманітарного розмінування, підтримки експорту, розвитку агропереробки.

Про це йшлося під час зустрічі першої віцепрем'єр-міністерки - міністра економіки України Юлії Свириденко з міністром економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Брюно Ле Мером.

Згідно з повідомленням Міністерства економіки України, французький міністр підтвердив, що Франція буде підтримувати Україну, хай би як не змінювалася геополітична ситуація у світі, оскільки майбутнє Європи зараз відстоюється в Україні.

Свириденко зазначила, що страхування військових ризиків дасть змогу французьким інвесторам заходити в Україну та долучатися до проєктів із реконструкції.

Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export вже оголосила, що буде страхувати французькі компанії, які готові інвестувати в Україну, не чекаючи завершення війни. Уже зараз є перші французькі підприємства, готові отримати ці гарантії, щоб розширити свої підприємства в Україні. Також сторони обговорили можливість страхування українських інвесторів, які створюють спільні компанії з французьким бізнесом, підкреслили в Мінекономіки.

"Французькі компанії готові локалізувати свої потужності в Україні та виробляти свою техніку на наших заводах. Я переконана, що завдяки спільній роботі цей інтерес буде тільки зростати", - сказала Свириденко.

На зустрічі також зазначалося, що французький бізнес зацікавлений в інвестуванні в стратегічно важливі сектори України, зокрема, в оборону, виробництво і переробку агропродукції, відновлювану енергію, виробництво і зберігання газу, "зелену" металургію, екологічний транспорт, охорону здоров'я та фармацевтику.




Просмотров: 276
Другие новости