Компании

все компании

Vodafone Україна виплатила 1,8 млрд грн дивідендів

9 листопада 2023 року, 09:01
Оператор мобільного зв'язку ПрАТ "ВФ Україна" (ТМ "Vodafone Україна") за підсумками 9 місяців 2023 року одержав 3,807 млрд грн, тоді як аналогічний період минулого року компанія завершила з чистим збитком 620 млн грн, ідеться у звіті компанії в середу.

"Зростання показника в 7 разів пов'язане зі зменшенням втрат від курсових різниць унаслідок валютної політики НБУ", - зазначила компанія.

Згідно зі звітом, виручка і OIBDA "ВФ Україна" за січень-вересень цього року збільшилися на 8% до аналогічного періоду минулого року - відповідно до 15,9 млрд грн і 9,05 млрд грн, і зростання було забезпечено переважно завдяки збільшенню продажів послуг із передавання даних і голосу.

Зазначається, що компанія наростила капітальні інвестиції на 86% - до 3,778 млрд грн.

Відповідно до звіту, у серпні 2023 року "ВФ Україна" виплатила 1,81 млрд грн у межах дивідендних платежів.

Уточнюється, що чистий борг компанії на кінець вересня цього року вільні грошові кошти компанії та депозити становили 7,23 млрд грн, а чистий борг - 11,78 млрд грн.

Згідно зі звітом, показник ARPU збільшився за рік з 92,8 грн до 112,4 грн завдяки збільшенню обсягів використання мобільного інтернету та кількості користувачів.

Зазначається, що порівняно з попереднім кварталом 2023 року абонентська база залишалася стабільною - 15,2 млн, однак за рік вона скоротилася на 0,6 млн, що пов'язано зі зменшенням кількості користувачів мобільного зв'язку внаслідок активних бойових дій, недоступності мереж мобільного зв'язку на тимчасово окупованих територіях і в зоні бойових дій, масової міграції.

У пресрелізі підкреслюється, що Vodafone Україна приділяє особливу увагу розвитку свого бізнесу у сфері фіксованого зв'язку. У третьому кварталі 2023 року група завершила придбання компанії Freenet зі 163 тис. передплатників, що надає послуги фіксованого доступу в Інтернет під брендом O3. Вона також активно розвивала раніше придбаний актив Vega, з урахуванням якого загальна база абонентів уже перевищує 200 тис., забезпечуючи частку ринку фіксованого зв'язку в країні близько 3%. Уточнюється, що пріоритетом розвитку є технологія GPON, тому компанія активно розширює зону її покриття. З початку 2023 року мережею GPON охоплено вже 2273 будинки з можливістю під'єднання 322 тисяч квартир та офісів, а у вересні 2023 року компанія під'єднала на 130% більше фіксованих абонентів, ніж за вересень 2022 року.

Зазначається, що з урахуванням закупівлі акумуляторів, генераторів, пального, будівництва нових зон GPON, модернізації та відновлення обладнання і мереж з початку ворожого вторгнення компанія вже інвестувала понад 245 млн грн у стабільність своїх стаціонарних мереж.

Vodafone Україна надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G та фіксованого зв'язку, мобільного зв'язку і розвиває інтернет речей (IoT), технології та рішення для Smart City, аналіз великих обсягів даних, фінансово-технологічні послуги, хмарні сервіси. З 2019 року компанія входить до складу групи компаній NEQSOL Holding бізнесмена Насіба Гасанова.

Діяльність NEQSOL Holding включає нафтогазову, телекомунікаційну, будівельну та інші високотехнологічні сфери у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Казахстані, ОАЕ, Бангладеш. Група увійшла в телекомунікаційну галузь на початку 2000-х.




Просмотров: 208
Другие новости