Компании

все компании

"НоваПей Кредит" планує залучити до 350 млн грн у банків "Південний" і "Кредит Дніпро"

9 листопада 2023 року, 17:43
ТОВ "НоваПей" (NovaPay) наприкінці жовтня погодило залучення її 100% "дочкою" ТОВ "НоваПей Кредит" залучення кредитних ліній у банків "Південний" і "Кредит Дніпро" з лімітами відповідно 200 млн грн і 150 млн грн.

Як повідомило "НоваПей Кредит" у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), у випадку з банком "Південний" ідеться про термін договору до трьох років і ставку до 30% річних, тоді як від банку "Кредит Дніпро" - на рік під 20% річних.

Уточнюється, що цільовим призначенням залучення коштів у банку "Кредит Дніпро" є поповнення оборотних коштів. При цьому "НоваПей" звернулася до ТОВ "Нова пошта" з проханням надати фінансову поруку за цими зобов'язаннями "НоваПей Кредит".

Як повідомлялося, раніше цього року "НоваПей Кредит" зареєструвала в НКЦПФР три публічні випуски відсоткових облігацій серій "A", "B" і "C" по 100 млн грн кожен, номінал однієї облігації - 1 тис. грн. Серія "C" має термін обігу два роки замість трьох років у двох попередніх випусках, і виплату купона щокварталу, тоді як у випусках "A" і "B" виплату відсотків передбачено наприкінці обігу.

Відсоткову ставку облігацій серії "C" визначено на рівні 20% річних, як і в попередніх серіях, однак лише на перший рік обігу, тоді як на другий рік її буде визначено додатково з наданням права власникам пред'явити облігації до обов'язкового викупу.

Зазначалося, що 20% залучених коштів планується спрямувати на кредитування юридичних осіб, а 80% - фізичних.

Згідно зі звітом за дев'ять місяців, на кінець вересня на балансі "НоваПей Кредит" значилися зобов'язання за облігаціями серій "A" і "C" на суму відповідно 92,09 млн грн (за договорами РЕПО) і 100 млн грн. Уточнювалося, що після розміщення облігацій серій "A" і "B" компанія повністю викупила їх, тоді як облігації серії "С" викупила пов'язана компанія. Облігації серії "A" далі продавалися за договорами РЕПО, тоді як облігації серії "B" продаватимуться за договорами РЕПО з 10 листопада.

У першому кварталі 2023 року "НоваПей Кредит" збільшила статутний капітал на 120 млн грн - до 175 млн грн. Власником компанії з часткою 100% залишається ТОВ "НоваПей", а бенефіціарами - власники групи компаній "Нова пошта" В'ячеслав Клімов і Володимир Поперешнюк.

Компанія завершила дев'ять місяців 2023 року з чистим прибутком 29,88 млн грн, тоді як аналогічний період 2022 року - з чистим збитком 4,97 млн грн. Її виручка зросла втричі - до 58,02 млн грн.

Інша кредиторська заборгованість "НоваПей Кредит" за дев'ять місяців цього року зросла зі 176,9 млн грн до 257,5 млн грн, а вільні грошові кошти - з 31,3 млн грн до 175,6 млн грн.

Зазначається, що товариство присутнє в більш ніж 3,6 тис. пунктах надання фінансових послуг.




Просмотров: 331
Другие новости