Компании

все компании

Ринки акцій Азії завершили торги в мінусі, винятком став тільки австралійський ринок

8 листопада 2023 року, 15:49
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону знизилися, винятком став тільки австралійський ринок.

Глава Банку Японії Кадзуо Уеда заявив у парламенті в середу, що ЦБ може розглянути можливість зміни грошово-кредитної політики, не чекаючи, поки темпи зростання заробітної плати перевищать інфляцію, повідомляє MarketWatch. Однак перш ніж ухвалити таке рішення, Центробанк має бути "достатньо впевненим" у тому, що ситуація з доходами населення рухається в потрібному напрямку. У вересні зарплата з коригуванням на інфляцію знизилася за підсумками вісімнадцятого місяця поспіль.

Японський індекс Nikkei 225 за день зменшився на 0,3%.

У тому числі знизилися котирування акцій таких великих компаній, як Mitsubishi UFJ (-4,2%), Kawasaki Kisen Kaisha (-2,1%), Mitsubishi Heavy Industries (-4,2%), Toyota Motor (-2,7%).

Папери нафтовиробника Inpex впали в ціні на 5,5% через зниження вартості нафти.

При цьому котирування акцій Mazda Motor і Nintendo підскочили на 10,4% і 6,1% відповідно на хорошій квартальній звітності.

Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 0,2%, гонконгський Hang Seng - на 0,6%.

До числа лідерів зниження котирувань на Гонконгській фондовій біржі увійшли акції виробника комп'ютерів Lenovo, що подешевшали на 3,9%, нафтових PetroChina Co. і CNOOC - на 2,2% і 2,5% відповідно, алюмінієвої China Hongqiao Group - на 2,7%, автовиробника Geely - на 2,2%, оператора казино Sands China - на 0,9%.

Також знизилася вартість ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - відповідно на 0,8% і 0,9%.

Ціна паперів Ping An Insurance впала на 5,4%. Страхова компанія спростувала повідомлення західних ЗМІ про те, що китайська влада попросила Ping An взяти на себе управління девелопером Country Garden Holdings і його борги. Котирування акцій Country Garden злетіли на 8,9%, ставши лідером підйому на біржі Гонконгу.

Крім того, істотно подорожчали папери ще одного забудовника Longfor Group - на 6,8%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 2%, фармацевтичних Sino Biopharmaceutical Ltd. і Sinopharm Group - на 4,1% і 2% відповідно.

Південнокорейський індекс Kospi в середу знизився на 0,9%.

Котирування акцій Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зменшилися на 1,4%, сталеливарної Posco - на 1,7%, автомобільної Hyundai Motor - на 0,7%, чипмейкера SK Hynix - на 2,2%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 піднявся на 0,3%.

Ціна паперів біофармацевтичної компанії Imugene Ltd підскочила на 22,7%, виробника будівельних матеріалів James Hardie Industries - на 13,8%. Вони продемонстрували найістотніший підйом за підсумками торгів у середу.

Тим часом капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto скоротилася на 1,9% і 2% відповідно.

Ціна акцій золотодобувної St.Barbara Ltd зменшилася на 2,5%, алюмінієвої South32 Ltd - на 4,3%.




Просмотров: 235
Другие новости