Компании

все компании

Ціни на нафту опускаються, Brent $84,8 за барель

7 листопада 2023 року, 12:52
Ціни на нафту опускаються у вівторок після невеликого підйому за підсумками попередньої сесії на тлі рішень Саудівської Аравії та РФ про продовження добровільного обмеження видобутку.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:10 кв. у вівторок становила $84,77 за барель, що на $0,41 (0,48%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна цих контрактів зросла на $0,29 (0,3%), до $85,18 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $0,36 (0,45%), до $80,46 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,31 (0,4%), до $80,82 за барель.

Тиск на ринок чинять побоювання ослаблення світової економіки і, відповідно, попиту на нафту. "Слабкі економічні очікування стримують нафтовий ринок і обґрунтовують позицію країн ОПЕК+, що обмежують видобуток", - зазначає аналітик OANDA Крейг Ерлам, слова якого наводить Market Watch.

Минулими вихідними стало відомо, що Саудівська Аравія ухвалила рішення не змінювати обсяг добровільного скорочення видобутку нафти і збереже його на рівні 1 млн б/д до кінця 2023 року.

У грудні Ер-Ріяд може переглянути параметри обмежень, щоб ухвалити рішення або в бік поглиблення скорочення, або збільшення виробництва, повідомило в неділю саудівське державне агентство з посиланням на офіційне джерело в міністерстві енергетики країни.

Саудівська держкомпанія Saudi Aramco повідомила в понеділок, що збереже в грудні незмінною ціну на основний сорт нафти, що поставляється в Азію, - Arab Light. Ціна цього сорту для азіатських покупців зростала п'ять місяців поспіль.

РФ продовжить до кінця грудня 2023 року додаткове добровільне скорочення постачань нафти і нафтопродуктів на світові ринки на 300 тисяч барелів на день, яке набуло чинності у вересні та жовтні 2023 року.

По материалам: MarketWatch


теги: Brent, нафта



Просмотров: 183
Другие новости