Компании

все компании

Міністр закордонних справ України полетів до ПАР

6 листопада 2023 року, 12:04
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в понеділок, 6 листопада, здійснить офіційний візит до Південно-Африканської Республіки, який буде першим візитом глави українського зовнішньополітичного відомства в цю країну з 1998 року.

Як повідомляється на сайті МЗС України, у Преторії Кулеба проведе переговори з міністеркою міжнародних відносин і співробітництва ПАР Наледі Пандор, ключовими темами яких стануть втілення української формули миру, активізація зусиль із повернення українських дітей, незаконно вивезених із тимчасово окупованих територій до РФ, забезпечення продовольчої безпеки в Африці, збільшення обсягів двосторонньої торгівлі, активізація взаємодії України та ПАР у міжнародних організаціях.

Програма візиту передбачає лекцію глави МЗС України перед студентами та викладачами Університету Преторії, а також відкриття виставки віртуальної реальності "Living the War" про наслідки агресії РФ проти України в Центрі мистецтв Javett при університеті.

У МЗС зазначають, що візит до ПАР стане четвертою поїздкою Кулеби до Африки. Перша відбулася в жовтні 2022 року (Сенегал, Кот-д'Івуар, Гана і Кенія), друга - у травні 2023 року (Марокко, Ефіопія, Руанда, Мозамбік і Нігерія), а третя - у липні 2023 року (Екваторіальна Гвінея і Ліберія).

теги: Кулеба, ПАР



Просмотров: 167
Другие новости