Компании

все компании

Костопільський завод скловиробів збільшив чистий прибуток у 3,6 раза

6 листопада 2023 року, 16:50

Великий український виробник скляної тари ПрАТ "Костопільський завод скловиробів" (КЗС, Рівненська обл.) у січні-вересні поточного року отримав чистий прибуток у розмірі 408,56 млн грн, що в 3,6 раза більше, ніж за той самий період 2022 року.

Згідно з проміжною звітністю підприємства, оприлюдненою на його сайті, чистий дохід за цей період зріс майже на 26% - до 1 млрд 402 млн грн.

Операційний прибуток компанії зріс у 3,3 раза - до 504,2 млн грн, валовий збільшився у 2,6 раза - до 567,1 млн грн.

У січні-вересні переважно реалізовувалася тара для напоїв (95% загального обсягу продажів), якої було продано 259,2 млн шт на 1 млрд 344 млн грн.

Згідно з оприлюдненою в понеділок у системі розкриття Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку інформації, 7 грудня акціонери компанії на позачергових зборах мають намір затвердити передавальний акт між АТ і ТОВ "Костопільський завод скловиробів".

Рішення про перетворення на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) ухвалено на загальних зборах акціонерів АТ "КЗС" 28 квітня поточного року "з метою спрощення системи управління, мінімізації витрат, пов'язаних з обслуговуванням приватного акціонерного товариства".

Станом на другий квартал 2023 року, 19,4639% акцій ПрАТ "КЗС" володіє голова ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, більше ніж 30% акцій сукупно належать ще трьом членам його сім'ї, болгарська Fisherman Investments володіє майже 22%, Андрій Рибицький - понад 9%.

Завод випускає флакони для парфумерної та медичної продукції та пляшки для алкогольних і безалкогольних напоїв, а також дволітрові графини.

Компанія за інформацією на її сайті є одним із провідних промислових підприємств Рівненської області та входить до п'ятірки найбільших виробників скляної тари в Україні. Потужності підприємства дають змогу виробляти на рік 432 млн шт. скловиробів.

Основні покупці - торгові марки "Немирів", "Хортиця", "Хлібний Дар", "Пепсі-Кола", "Карлсберг".

Продукція реалізується в Україні та експортується до Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини, Іспанії, Молдови.

На експорт 2022 року було поставлено 84% реалізованої продукції (порівняно з 49% роком раніше), здебільшого до Польщі та Угорщини.





Просмотров: 261
Другие новости