Компании

все компании

Ринки акцій АТР зростають слідом за Уолл-стріт

2 листопада 2023 року, 16:43
Більшість фондових індексів країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) піднімається в четвер слідом за зростанням американського ринку акцій напередодні, інвестори оцінюють підсумки засідання Федеральної резервної системи (ФРС), що завершилося напередодні.

Федрезерв зберіг процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на рівні 5,25-5,5% річних за підсумками засідання, яке завершилося в середу. Рішення було ухвалено членами FOMC одноголосно і збіглося з очікуваннями більшості аналітиків та економістів. Ставка залишається на максимальному рівні за 22 роки.

ФРС уже виконала велику роботу, що обумовлює обережний підхід до грошово-кредитної політики, заявив голова американського ЦБ Джером Пауелл під час прес-конференції.

При цьому Пауелл зазначив, що шлях до цільового рівня інфляції у 2% буде довгим, і у ФРС немає твердої впевненості в тому, що поточний курс ДКП досить жорсткий для повернення інфляції до цього рівня.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite втрачає під час торгів 0,1%, гонконгський Hang Seng додає 0,9%.

У Гонконзі істотний підйом демонструють акції Xiaomi Corp. (6,3%), Li Auto (5,2%), BYD Electronic (4,5%) і Li Ning (4%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 зростає на 1,2%.

Лідерами підйому в Токіо в четвер виступають папери Toyota Motor (4,5%), Keyence (2,1%), Tokyo Electron (2,6%), Advantest (6,8%) і Oriental Land (3,1%).

Південнокорейський фондовий індекс Kospi збільшується на 1,7%.

Споживчі ціни в Південній Кореї в жовтні зросли на 3,8% у річному вираженні. Таким чином, інфляція прискорилася порівняно з 3,7% у вересні, тоді як опитані Trading Economics аналітики в середньому очікували уповільнення до 3,6%.

Котирування акцій Samsung Electronics зросли на 1,8%, автовиробника Hyundai Motor - на 1,2%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додає 0,9%.

Профіцит зовнішньої торгівлі товарами Австралії у вересні впав до 6,79 млрд австралійських доларів ($4,36 млрд), оновивши мінімум за два з половиною роки. У серпні профіцит становив 10,16 млрд австралійських доларів, аналітики очікували зниження показника до 9,4 млрд австралійських доларів.

Акції BHP Group подорожчали на 0,4%, Rio Tinto - на 1,1%.




Просмотров: 227
Другие новости