Компании

все компании

Кількість вагонів із зерном у напрямку портів Одеси зросла на 50,7%

30 жовтня 2023 року, 23:48
Кількість вагонів із зерном у напрямку портів Великої Одеси продовжує зростати, за тиждень вона збільшилася на 50,7% - до 4,032 тис., повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов у Facebook у понеділок.

"Продовжує зростати кількість вагонів із зерном, які рухаються в напрямку портів Великої Одеси. Показник (за останній тиждень - ІФ-У) зріс на 50,7%, до 4,032 тис. вагонів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси за вказаний звітний період зріс на 16,6%. Протягом тижня в портах вивантажували 500-700 вагонів на добу.

Водночас черга вагонів із зерном у напрямку порту, навпаки, знизилася на 16%, до 1,774 тис. вагонів.

Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл становить 170 вагонів на добу. За останній тиждень він зріс на 4,3%.

Раніше повідомлялося, що за підсумками 25 днів жовтня черга вагонів із зерновими вантажами в напрямку західних прикордонних переходів скоротилася на 27,6%, до 2,34 тис. вагонів. Найзначніше черга із зерновими вантажами скоротилася на прикордонному переході (ПП) "Рені-Джурджулешт" - на 97,8%, до 4 вагонів, "Могилів-Подільський-Вєлчинець" - на 97,6%, до одного вагона, "Бесарабяска-Серпневе" - на 74,7%, до 117 вагонів, при цьому на "Чоп-Захонь" вона знизилася до 0.

В УЗ уточнили, що скороченню черг у напрямку зазначених ПП сприяла активізація роботи в портах Великої Одеси після того, як із 16 жовтня запрацював тимчасовий коридор, установлений Військово-морськими силами Збройних сил України.

За оцінками керівника Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка, від початку роботи коридору ним уже скористалися 63 судна на вхід і 36 - на вихід.




Просмотров: 312
Другие новости