Компании

все компании

Інститут ім. Філатова ввів в експлуатацію новий лікувальний корпус

30 жовтня 2023 року, 18:21
Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова в травні цього року ввів в експлуатацію новий лікувальний корпус. В.П. Філатова в травні цього року ввів в експлуатацію новий лікувальний корпус, побудований у рамках державного інвестиційного проекту "Створення сучасної клінічної бази для хірургічного лікування очної патології".

"Сьогодні і пацієнти, і лікарі повністю освоїлися в новій будівлі і змогли оцінити її переваги", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в клініці.

У новому шестиповерховому корпусі 230 ліжкомісць. Відповідно до нових вимог до клінічних установ, кожна з просторих палат має санвузол, виконано всі вимоги щодо забезпечення перебування пацієнтів з обмеженими можливостями. Корпус оснащений новітнім діагностичним, лікувальним, лабораторним, анестезіологічним та операційним обладнанням.

Наразі в новому корпусі працюють чотири з дев'яти клінічних відділень, а також два приймальних відділення - окремо для дітей і дорослих. Крім того, у новому корпусі розташований комплекс клінічних лабораторій, відділення фізіотерапевтичних методів лікування та ультразвукової діагностики й операційне відділення на 12 операційних залів.

"Введення в експлуатацію нового лікувального корпусу дасть змогу забезпечити найсучасніше оснащення та обладнання операційних, з огляду на високу хірургічну активність (понад 15000 операцій на рік), досягти високих стандартів умов перебування пацієнтів у клінічному закладі", - наголосили в інституті.

Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова. В.П. Філатова НАМНУ засновано 1936 року. Є провідною науковою і медичною установою та національним центром наукових досліджень у сфері офтальмології. На базі інституту діють чотири національні центри, які охоплюють найбільш поширені офтальмологічні патології: Український офтальмотравматологічний центр, Центр дитячої офтальмопатології, Центр офтальмоонкології, Очний опіковий центр.

Клініка інституту - це офтальмологічний центр, де проводяться всі види діагностики та лікування очних захворювань із застосуванням інноваційних технологій.




Просмотров: 237
Другие новости