Компании

все компании

Математик Катерина Пожарська отримала міжнародну премію Джозефа Трауба

28 жовтня 2023 року, 17:43
Наукова співробітниця відділу теорії функцій Інституту математики Національної Академії Наук України Катерина Пожарська отримала міжнародну премію з математики "Joseph F. Traub Information-Based Complexity Young Researcher Award 2023". Офіційне оголошення про це з'явилося на сайті Journal of Complexity. Така премія щорічно присуджується одному молодому (до 35 років) вченому-математику за значний внесок у теорію інформаційної складності.

У 2015 році Катерина Пожарська вступила до аспірантури відділу теорії функцій Інституту математики НАН України. Вона підготувала та успішно захистила кандидатську дисертацію на тему "Найкращі наближення та ентропійні числа класів періодичних функцій багатьох змінних". Після захисту дисертації Катерина продовжила свої наукові дослідження вже на посаді наукового співробітника відділу теорії функцій Інституту математики. У 2020-2021 роках Катерина Пожарська отримувала стипендію НАН України для молодих учених, а у 2021 році, у складі колективу співробітників відділу теорії функцій (Катерина Пожарська, Тетяна Степанюк та Сергій Янченко), вона була нагороджена премією президента України для молодих учених.

У 2022 році Пожарська отримала стипендію фонду Гумбольдта для постдокторських досліджень на математичному факультеті Технічного університету м. Хемніц, Німеччина під керівництвом проф. Т. Ульріха.

Команда, в якій працює науковиця, займається дослідженням сучасних задач теорії наближень та розробкою алгоритмів для зменшення інформаційної складності, що знаходять застосування в машинному навчанні.




Просмотров: 246
Другие новости