Компании

все компании

"Укрнафта" та American Petroleum Institute підписали меморандум про взаєморозуміння

27 жовтня 2023 року, 12:10
ПАТ "Укрнафта" та American Petroleum Institute (API) підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким компанія отримає доступ до узгоджених світовою галузевою спільнотою стандартів API.

"Наші фахівці візьмуть участь у зустрічах і робочих групах, які зосереджені на розробці та обговоренні топових міжнародних практик. API і "Укрнафта" зможуть спільно організовувати заходи зі стандартизації, навчання, сертифікації та безпеки", - повідомляється в прес-релізі ПАТ у п'ятницю.

Як ідеться в документі з посиланням на директора "Укрнафти" Сергія Корецького, це найбільш стратегічний крок для національної нафтовидобувної галузі за довгі роки її існування.

"Українська нафтогазова галузь має славну історію, потужний досвід і великі перспективи розвитку. Однак при цьому ми довгий час були залежні від радянського, російського та білоруського обладнання. Меморандум щодо API має змінити це остаточно", - зазначив CEO.

Підписана угода підтверджує зобов'язання обох сторін посилювати енергетичну незалежність України та її відхід від російських стандартів, обладнання та операцій.

Як наголошується в прес-релізі з посиланням на старшого віце-президента API з глобальних галузевих послуг Анчала Ліддара, API, як головна у світі організація, що встановлює стандарти для природного газу та нафтової промисловості, має честь розпочати нові відносини співпраці з "Укрнафтою".

"Цей альянс зміцнює наше спільне бачення зміцнення енергетичної інфраструктури та незалежності України на основі наших стандартів світового рівня", - заявив Ліддар.

Зі свого боку, за словами глави "Укрнафти", меморандум фактично відкриває компанії двері в майбутнє.

"Ми зможемо обмінюватися інформацією про річні програми, плани розвитку стандартів і передовий досвід, що дасть змогу розуміти, як розвиватиметься світ і що потрібно робити "Укрнафті", щоб бути на одній хвилі з бенчмарками, які рухають прогрес у нафтогазовій галузі", - пояснив Корецький.

Зазначається, що меморандум про взаєморозуміння з API дасть змогу "Укрнафті" істотно підвищити свою ефективність і залучити до розвитку української нафтової промисловості найкращі зразки світових технологій.

"Це один із ключових проєктів трансформації компанії найближчими роками, що дасть змогу Україні здобути бажану енергетичну незалежність", - ідеться в пресрелізі.

API було створено 1919 року. З того часу організація розробила понад 800 стандартів для підвищення безпеки експлуатації та навколишнього середовища, ефективності та стійкості.

Наразі API представляє всі сегменти американської нафтової та газової промисловості. Близько 600 членів організації виробляють, переробляють і розподіляють більшу частину енергії в США, а також беруть участь у програмі API Energy Excellence®, що прискорює прогрес у сфері охорони довкілля та безпеки через упровадження нових технологій і прозору звітність.




Просмотров: 209
Другие новости