Компании

все компании

Україна скоротить посіви озимих культур у 2023 році

27 жовтня 2023 року, 07:33
Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує, що українські аграрії посіють озимих культур на 5-7% менше, ніж торік, а експорт морським коридором за підсумками жовтня сягне 1 млн тонн, повідомив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону.

"Ми бачимо сьогодні, що дощі й опади відновилися (після ґрунтової посухи у вересні - ІФ-У). Це дає позитивний сигнал для посіву озимих культур. Ми прогнозуємо, що посів озимих зернових буде меншим, ніж торік. Виглядає так, що це зменшення буде десь на 5-7%, не більше", - сказав він.

Говорячи про аграрний експорт через морський коридор, Висоцький зазначив, що ситуація покращується.

"Якщо подивитися на показники першої половини жовтня, то є (вже експортовано - ІФ-У) 700 тис. тонн, і є надія, що за результатами місяця може бути один мільйон і більше. Однак поки що це, на жаль, менше, ніж експортувалося по "зерновому коридору", - пояснив заступник міністра.

Висоцький нагадав, що в різні місяці роботи "зернового коридору" в середньому через цей експортний канал експортувалося 2 млн тонн агротоварів і більше.

"Ми на шляху до того, щоб дійти до аналогічних показників, а можливо, і кращих, ніж були при "зерновому коридорі". Однак на це потрібен ще якийсь час", - резюмував заступник міністра.




Просмотров: 194
Другие новости