Компании

все компании

Фондові індекси АТР завершили тиждень на позитивній ноті

27 жовтня 2023 року, 16:06
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону завершили тиждень на позитивній ноті.

Гонконгський індикатор Hang Seng піднявся на 2,1% за день і додав 1,3% за підсумками тижня.

Лідерами зростання котирувань на Гонконгській фондовій біржі стали акції фармацевтичних компаній Sino Biopharmaceutical (+9,8%), Hansoh Pharmaceutical (+11,8%), CSPC Pharmaceutical (+10,8%) і Wuxi Biologics (+7,3%).

Крім цього, зросла вартість ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - відповідно на 3,3% і 3,4%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 1,2%, інтернет-гіганта Tencent - на 1,8%.

Китайський індекс Shanghai Composite збільшився на 1%. Він завершив "у плюсі" четверті торги поспіль.

Акції Air China подорожчали на 2,8% у Шанхаї. Авіакомпанія в січні-вересні отримала чистий прибуток у розмірі 791,42 млн юанів ($108 млн) проти збитку в 28,1 млрд юанів за той самий період минулого року. Це зумовлено підвищенням попиту на авіаперельоти з боку туристів і бізнесу після скасування антиковідних обмежень у Китаї.

Котирування паперів інших представників авіаційної галузі також зросли, зокрема China Eastern Airlines - на 1,9%, China Southern Airlines - на 4,3%.

Японський індекс Nikkei 225 за підсумками торгів збільшився на 1,3%.

Позитивний вплив на настрої інвесторів справили, зокрема, дані про інфляцію в Токіо. Темпи зростання споживчих цін без урахування продуктів харчування та енергоносіїв у жовтні прискорилися до 2,7% у річному вираженні порівняно з 2,5% місяцем раніше.

На думку експертів, ці дані можуть підштовхнути Банк Японії до нормалізації грошово-кредитної політики найближчим часом, пише Trading Economics.

Зросли котирування акцій таких компаній, як Fujitsu (+12%), NEC (+3,7%), Kawasaki Kisen Kaisha (+4,1%), Toyota Motor (+1,7%), Japan Airlines (+1,8%).

Тим часом ціна паперів Takeda Pharmaceutical Co. впала на 6,4%. Фармацевтична компанія несподівано завершила зі збитком другий фінансовий квартал (липень-вересень). Крім того, вона погіршила прогноз чистого прибутку на поточний фінрік до 93 млрд єн зі 142 млрд єн.

Південнокорейський індекс Kospi в п'ятницю піднявся на 0,2%.

Котирування акцій Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросли на 0,9%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 0,6%, сталеливарної Posco - на 0,4%.

При цьому ціна паперів автовиробника Hyundai Motor опустилася на 2,2%.

Вартість SK Hynix пішла вниз на 0,75% на слабкій звітності. Один з найбільших у світі виробників чипів пам'яті в третьому кварталі отримав чистий збиток у розмірі 2,185 трлн вон ($1,62 млрд) порівняно з чистим прибутком у 1,108 трлн вон за аналогічний період минулого року. Опитані FactSet аналітики оцінювали збиток у середньому в 1,156 трлн вон.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 зріс на 0,2%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto підвищилася на 0,3% і 0,1% відповідно. Ціна акцій золотодобувної St.Barbara Ltd підскочила на 4,7%.




Просмотров: 235
Другие новости