Компании

все компании

Акції Sanofi падають через поганий прогноз на наступний рік

27 жовтня 2023 року, 15:29
Французька фармацевтична компанія Sanofi в третьому кварталі 2023 року отримала скоригований прибуток і виручку гірше за очікування ринку, а також попередила про негативний вплив масштабної інвестиційної програми на прибуток у 2024 році.

Акції Sanofi падають приблизно на 16% на торгах у п'ятницю. Капіталізація компанії з початку року знизилася на 5,75% і становить 126,9 млрд євро.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий прибуток у липні-вересні збільшився до 2,53 млрд євро з 2,08 млрд євро за аналогічний період попереднього року.

Прибуток від основних операцій - показник, який уважно відстежується і який не враховує зношення активів, списання, витрати на реструктуризацію та разові чинники, - у минулому кварталі скоротився на 11% у річному вираженні і становив 3,2 млрд євро.

Виручка Sanofi знизилася до 11,96 млрд євро з 12,48 млрд євро. Без урахування коливань валютних курсів виручка підвищилася на 3,2%.

Консенсус-прогноз аналітиків, складений самою компанією, передбачав виручку на рівні 12,06 млрд євро і прибуток від основних операцій у розмірі 3,27 млрд євро.

Sanofi очікує, що 2024 року показник прибутку від основних операцій у розрахунку на акцію скоротиться на 1-3% (low single digits) через зростання податкових ставок і збільшення інвестицій у НДДКР. Ефективна податкова ставка наступного року, як очікується, зросте до 21% з 19% цього року.

Крім того, компанія повідомила про плани розділити власне фармацевтичний бізнес і підрозділ з випуску безрецептурних препаратів і споживчої продукції. Керівництво все ще вивчає можливі опції, однак схиляється до створення окремої компанії зі штаб-квартирою у Франції та лістингом на біржі. Поділ відбудеться не раніше четвертого кварталу 2024 року.

теги: Sanofi, акція



Просмотров: 254
Другие новости