Компании

все компании

США не повертатимуть мита на європейську сталь

26 жовтня 2023 року, 10:22
США не будуть у січні повертати запроваджені у 2018 році Дональдом Трампом мита на сталь для виробників із Євросоюзу, пише Financial Times із посиланням на посла країни в ЄС Марка Гітенштейна.

 2021 року на тлі спільної роботи США та ЄС над Глобальною угодою про стале виробництво сталі та алюмінію (Global Arrangement on Sustainable Steel and Aluminium, GSA) Вашингтон призупинив дію 25-відсоткового мита на європейську сталь і 10-відсоткового - на алюміній. Брюссель, своєю чергою, призупинив дію відповідних мит.

 Очікувалося, що сторони оголосять про підписання GSA, яке повинно закріпити нові умови зовнішньої торгівлі, на саміті в американській столиці минулого тижня, але цього не сталося, що підвищило ймовірність повернення обопільних мит, зазначає FT. 

Вашингтон і Брюссель раніше домовилися узгодити цей документ до 2024 року. Проте Гітенштейн запевнив, що Штати не повертатимуть мита, а продовжать застосовувати систему квот на безмитну торгівлю, "якщо буде потрібно більше часу на переговори".




Просмотров: 227
Другие новости