Компании

все компании

Україна експортувала 41 тис. тонн ячменю нового врожаю

25 жовтня 2023 року, 11:39
Україна експортувала 41 тис. тонн ячменю нового врожаю, завдяки активізації роботи одеських портів, але основний попит демонструє внутрішній ринок. 

Про це йшлося 24 жовтня під час щотижневого брифінгу, повідомили в аналітичному кооперативі "Пуск", створеному в рамках Всеукраїнської аграрної ради (ВАР). "Експортний попит на ячмінь активізувався. 

В Одесі фіксується попит на ячмінь із сертифікацією для поставок до Китаю за ціною близько 118-120 $/тонна. Такі ціни озвучуються з поставкою в Одесу до 10 листопада. На листопад уже продано 50 тис. тонн ячменю з поставкою в Китай. Тому можна очікувати подальшого руху зернової через одеські порти. 

Великого зростання цін не буде, але позначки можуть піднятися на 5 $/тонна", - зазначили експерти. За їхньою інформацією, дунайські порти поки що не торгують ячменем. Хоча індикативна ціна становить 125-130 $/тонна, але реального руху немає. Вища ліквідність фіксується на західних кордонах (ЧОП) - 135-140 $/тонна на умовах DAP, але попит за цим напрямком невеликий. 

 "Основний попит фокусується на внутрішньому ринку, головними покупцями ячменю стають переробні заводи. Поки що закупівельні ціни перебувають на рівні 4500-4800 грн/тонна, найближчими тижнями істотних змін не очікується", - резюмували у ВАР.




Просмотров: 176
Другие новости