Компании

все компании

Канцлер Німеччини закликав німецькі компанії брати на роботу українців

24 жовтня 2023 року, 18:23
Українські біженці, майже мільйон яких наразі живуть і працюють у Німеччині, є прекрасною можливістю для німецьких компаній як вирішити питання нестачі робочої сили, так і створити заділ для майбутньої тіснішої співпраці з Україною, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на відкритті 6-го українсько-німецького бізнес-форуму в Берліні у вівторок. "Скористайтеся цим величезним потенціалом.

 Інтегруйте українців, які тут із нами, у свої компанії. Навіть якщо ці жінки та чоловіки повернуться в Україну після війни, вони стануть цінним активом для своїх компаній. Тому що тоді вони утворюють "людські мости" з країною, яка, будучи кандидатом на членство в ЄС, володіє величезним економічним потенціалом", - наголосив канцлер.

 За його словами, багато хто з українських біженців у ці тижні та місяці закінчує інтеграційні курси, багато хто тепер розмовляє німецькою, і майже всі вони добре навчені. "Це гарантія того, що економічні відносини між Німеччиною та Україною розвиватимуться ще краще і динамічніше в майбутньому", - охарактеризував інтеграцію українців у німецькі компанії Шольц. 

 Він зазначив, що Україна - це країна з мільйонами працьовитих, добре освічених громадян. "Країна, з якою ми пов'язані тісніше, ніж будь-коли раніше, завдяки українцям, які зараз живуть тут із нами", - наголосив канцлер Німеччини. За даними організаторів форуму, серед яких - Німецька торгово-промислова палата (DIHK), Східний комітет німецької економіки (OA) та Німецько-українська торгово-промислова палата (AHK Ukraine), захід зібрав понад 500 учасників, які хочуть дізнатися про економічний розвиток України під час війни, а також про наявні можливості співпраці та інвестицій.

 Цьогорічна конференція має назву "Економіка України знову зростає, незважаючи на війну / Попит з боку німецьких компаній". Три панельні дискусії присвячені темам інфраструктури, енергетики та оборони. "Незалежно від війни, вже розпочато десяток інвестиційних проєктів, і німецькі компанії наразі звертаються за інвестиційними гарантіями до федерального уряду ще щодо 30 проєктів. 

Реконструкція почалася, і до неї долучилися німецькі компанії", - підкреслив заступник голови OA Крістіан Брух (Christian Bruch). За його словами, ризик війни можна контролювати, особливо в західній і центральній частинах країни, однак необхідні більш привабливі пропозиції державного і приватного фінансування, а також страхові рішення. Керуючий директор AHK Ukraine Райнер Перау також вважає, що ситуація з безпекою дає змогу в більшості регіонів відновити ділові поїздки, щоб починати робити бізнес. 

 Зазначається, що за перші вісім місяців 2023 року німецько-українська торгівля зросла приблизно на 30% і становила EUR6,2 млрд: імпорт у Німеччину знову трохи знизився - на 5,5%, до EUR1,8 млрд, тоді як експорт зріс на 52% - до EUR4,4 млрд. Як повідомлялося з посиланням на Євростат, статус тимчасового захисту в країнах ЄС станом на 31 серпня 2023 року мали 4 млн 155,6 тис. громадян країн, які не входять до ЄС, які залишили Україну внаслідок російського вторгнення 24 лютого 2022 року, 98% з яких - громадяни України. 

 Згідно з даними Євростату, на кінець серпня основними країнами ЄС, які прийняли одержувачів тимчасового захисту з України, були Німеччина (1 млн 175,70 тис. осіб; 28,3% від загальної кількості), Польща (960,55 тис. осіб; 23,1%) і Чехія (365,09 тис. осіб; 8,8%). Сумарна частка цих трьох країн становить 60,2%. При цьому за останні п'ять місяців кількість бенефіціарів тимчасового захисту від України в Німеччині збільшилася на 108 тис. осіб, у Чехії - на 39,8 тис., тоді як у Польщі скоротилася на 39,2 тис.




Просмотров: 266
Другие новости