Компании

все компании

БФ "Квітна" провів безкоштовні обстеження на рак молочної залози для понад 2 тис. жінок

24 жовтня 2023 року, 13:03
Благодійний фонд "Квітна" за п'ять місяців роботи на Пересувній медичній платформі провів безоплатні обстеження на рак молочної залози для понад 2 тис. жінок.

Як повідомляють у пресрелізі фонду, проєкт пересувної медичної платформи розпочав роботу з травня 2023 року. У межах проєкту відвідувачі можуть отримати безоплатний медичний огляд і консультацію.

"Ідея створення пересувної медичної платформи виникла з початку повномасштабної війни. Ця ініціатива актуальна для надання медичної допомоги людям у зруйнованих регіонах, у населених пунктах, де проживає багато вимушено переміщених осіб, а також у тих містах і селищах, де просто немає доступу до медичного обстеження", - повідомляє фонд.
Крім того, фонд закупив обладнання та реагенти на суму понад 1,5 млн грн для Національного інституту раку (НІР), а також реалізував понад 40 інформаційно-просвітницьких кампаній.

Пересувна медична платформа являє собою переобладнане приміщення на колесах, спеціально призначене для медичних цілей. Її автономність забезпечується своїм генератором електроенергії для забезпечення комфортних умов для відвідувачів. Платформа підключена до мережі Starlink для забезпечення постійного зв'язку.

Усередині знаходяться два кабінети, санвузол і холодильник для зберігання препаратів. Платформа обладнана апаратом ультразвукової діагностики з комплектом датчиків для проведення різноманітних обстежень, зокрема, УЗД щитоподібної залози, молочної залози, органів черевної порожнини, органів малого таза тощо.




Просмотров: 174
Другие новости