Компании

все компании

Аграрні міністри України та Німеччини провели зустріч у Люксембурзі

23 жовтня 2023 року, 18:51
Аграрні міністри України та Федеративної Республіки Німеччина Микола Сольський і Джем Оздемір обговорили питання роботи морського коридору з портів Одеської області в рамках засідання Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства (AgriFish), що відбувається в Люксембурзі 23-24 жовтня, повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

 Згідно з повідомленням, сторони також обговорили питання експорту української сільгосппродукції в Європу, зокрема транзит зерна в європейські порти. Сольський повідомив, що Україна в рамках ініціативи президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine планує відправлення суден із гуманітарним зерном до країн Африки. 

Зокрема, 25 тис. тонн до Нігерії, 32 тис. тонн - до Судану і 12,5 тис. тонн - до Сомалі. Оздемір висловив свою солідарність, зазначивши, що його країна продовжить підтримку українських фермерів.

 "Німеччина продовжить підтримувати Україну і солідарна з нею", - процитувала пресслужба Міністерства сільського господарства Німеччини у Twitter слова Оздеміра на переговорах у кулуарах засідання AgriFish з міністром агрополітики України Сольським. 

 Німецька сторона також повідомила, що агарні міністри двох країн обговорили перспективи розширення коридорів солідарності, ефективність експортних шляхів і зміцнення українського агросектору.




Просмотров: 279
Другие новости