Компании

все компании

ChatGPT поступово витіснить традиційний інтернет-пошук - думка

18 жовтня 2023 року, 20:31
ChatGPT та інші додатки на основі генеративного штучного інтелекту (штучного інтелекту (ШІ), що створює контент, поступово витіснятимуть традиційні пошукові системи, вважає співзасновник і голова американської консалтингової компанії Activate Майкл Вулф. 

 За даними Activate, наразі близько 13 млн дорослих американців починають свій пошук в інтернеті з сервісів генеративного штучного інтелекту. До 2027 року кількість таких користувачів перевищить 90 млн, очікує Вулф і пов'язує це зі здатністю генеративного ШІ видавати набагато точніші та персоналізовані результати. 

 "Генеративний ШІ фундаментально змінює модель пошуку, тому що результати подаються вже не у вигляді посилань, - наводить The Wall Street Journal слова експерта. - Він видає інформацію абсолютно "упакованою" і готовою до використання". 

 Найбільше від нової тенденції виграють сервіси зі значними обсягами клієнтських даних, які полегшать видачу персоналізованої інформації, вважає Вулф. З його точки зору, лідером у цій сфері стане TikTok. 

За даними Activate, користувачі проводять у китайській соцмережі в середньому понад 54 хвилини на день. Аналогічний показник YouTube - 49 хвилин, Instagram і Facebook (інформаційні ресурси Meta Platforms - 33 і 31 хвилина відповідно.




Просмотров: 242
Другие новости