Компании

все компании

Вартість будівельно-монтажних робіт від початку року зросла на 35% на тлі зростання дефіциту кадрів, - співзасновник групи компаній DIM

17 жовтня 2023 року, 15:05
Вартість будівельно-монтажних робіт від початку року зросла на 35% на тлі зростання дефіциту кадрів, - співзасновник групи компаній DIM

Вартість будівельно-монтажних робіт в Україні від початку 2023 року зросла на 35% на тлі дефіциту кадрів, що досяг у деяких компаніях 40%, повідомив керуючий партнер групи компаній DIM Олександр Насіковський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Висококваліфікованих кадрів дійсно не вистачає. Сьогодні гостро відчувається брак монолітників, кранівників, малярів, електриків. Подекуди на ринку дефіцит у компаніях сягає 40%, що суттєво позначається на галузі. Вартість будівельно-монтажних робіт з початку року вже зросла більш ніж на 35%, що пов'язано і з інфляцією, і з браком кадрів. Вважаю, до кінця року ще побачимо зростання, щонайменше, на 5-7% у цій категорії", - сказав він.

Насіковський наголосив, що наявність робочих рук і кваліфікованих кадрів критично важлива для відновлення України, де пошкоджено або зруйновано понад 170 тис. житлових будинків, 19 аеропортів, приблизно 130 залізничних вокзалів і станцій, 3,4 тис. навчальних закладів та інших об'єктів. Україна стоїть перед важливим завданням - забезпечити наявність кваліфікованих будівельників для відбудови і розвитку країни, і це вимагає рішучих дій і підтримки на всіх рівнях.

"Нам дуже потрібна система мотивації на державному рівні, яка стимулювала б молодь іти навчатися на виробничі спеціальності, підтримувала б тих, хто обирає будівельну сферу на професійній реалізації. Це можуть бути і системи соціальної мотивації (соціальні програми іпотеки, скажімо) або додаткові матеріальні стимули", - зазначив Насіковський.

Група DIM заснована 2014 року, складається з шести компаній, що охоплюють усі стадії будівництва. До теперішнього часу ввела в експлуатацію 12 будинків у шести ЖК загальною житловою площею понад 218 тис. кв. м. На стадії будівництва - шість житлових комплексів категорії "комфорт+" і "бізнес-клас": "Новий Автограф", "Метрополіс", Park Lake City, Lucky Land тощо.





Просмотров: 208
Другие новости