Компании

все компании

На ринку котеджних містечок Києва налічується 97 об'єктів - експерт

17 жовтня 2023 року, 22:54

На ринку котеджних містечок Києва у вересні 2023 року налічується 97 об'єктів, що на 11 більше, ніж роком раніше, повідомив директор консалтингової компанії "РеалЕкспо" Віктор Коваленко.

"На ринку котеджного будівництва в Києві протягом року з'явилося 11 нових проєктів: по одному містечку в Голосіївському, Дніпровському, Оболонському та Святошинському районах. По два нових проєкти з'явилося в Дарницькому, Деснянському районах. Три нових містечка з'явилося в Солом'янському районі", - цитується Коваленко в дослідженні "РеалЕкспо", оприлюдненому на порталі zagorodna.com.

Таким чином, у Солом'янському районі налічується 27 котеджних містечок, у Голосіївському - 20, у Дарницькому - 17, у Святошинському - дев'ять, у Деснянському - вісім, в інших - п'ять і менше.

У структурі типів нерухомості в котеджних містечках столиці переважають таунхауси (69%), котеджі (30,9%), дуплекси (11,3%). Частка квадрохаусів становить лише 2%.

Як повідомив Коваленко, ціни на котеджні містечка знизилися на 7,8% порівняно з минулим роком, до 53,8 тис. грн/кв. м. Найвищі ціни пропонують у Подільському районі (86,3 тис. грн/кв. м), Голосіївському (77 тис. грн/кв. м) і у Святошинському (50,7 тис. грн/кв. м).

За даними компанії, у вересні поточного року триває будівництво 24 містечок, тоді як кількість завершених становить 65, на стадії проєкту - вісім. Повністю побудовано і продано 41 котеджне містечко в Києві.

За рік було завершено будівництво дев'яти котеджних містечок, стартували будівельні роботи на двох. При цьому в 10 котеджних містечках будівництво припинено.

Джерело: https://www.zagorodna.com/uk/analitika/protyagom-roku-u-kiyevi-z-yavilosya-10-novih-kotedzhnih-mistechok-vartist-u-mistechkah-vpala-na-7-87.html





Просмотров: 695
Другие новости