Компании

все компании

Нідерланди, Японія, Литва і Словаччина внесли $14,5 млн до Фонду розвитку потенціалу України

16 жовтня 2023 року, 15:28
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва оголосила про створення Фонду розвитку потенціалу України (Ukraine Capacity Development Fund, UCDF) для надання технічної допомоги бюджетом $65 млн на п'ять років, а Нідерланди, Японія, Литва і Словаччина стали його першими вкладниками сумарно на $14,5 млн.

"Ми шукаємо $65 млн на п'ять років для розширення розвитку потенціалу (України) в пріоритетних галузях, підтримуваних програмою МВФ. Я рада повідомити, що донори вже пообіцяли внести внески в розмірі приблизно $14,5 млн. Я впевнена у вашій підтримці цієї ініціативи", - заявила Георгієва після міністерського круглого столу з питань України, який відбувся в межах щорічних зборів МВФ і Світового банку, що завершилися у неділю, у Марракеші.

Уточнюється, що внесок Нідерландів до фонду становив $7 млн.

В офіційному заході з приводу запуску фонду на полях зборів МВФ і СБ узяли участь перший заступник директора-розпорядника МВФ Гіта Гопінат, міністр фінансів Сергій Марченко, голова НБУ Андрій Пишний і його заступник Сергій Ніколайчук, а також представники чотирьох зазначених країн.

"Ці внески підтримають зусилля української влади щодо стабілізації макроекономічних умов і відновлення післявоєнної економіки, одночасно реалізуючи комплексні реформи, які відповідають цілям вступу України до ЄС", - вказав МВФ у повідомленні про створення UCDF.

Пишний подякував МВФ за запуск нового фонду. Він підкреслив важливість для України міжнародної фінансової допомоги, реформування української економіки, зміцнення інституційної спроможності органів влади.




Просмотров: 197
Другие новости