Компании

все компании

Deutsche Bahn може продати підрозділ Arriva за 1,6 млрд євро

16 жовтня 2023 року, 10:11
Німецька залізнична компанія Deutsche Bahn близька до продажу підрозділу Arriva, оператора пасажирських перевезень у 10 країнах Європи, інвесткомпанії I Squared Capital, пише газета Financial Times з посиланням на інформовані джерела.

За даними джерел, сторони обговорюють угоду, в рамках якої Arriva буде оцінена в 1,6 млрд євро з урахуванням боргу, і можуть узгодити її найближчими днями.

Штаб-квартира Arriva розташована у Великій Британії. Компанія відповідає за операції Deutsche Bahn у сфері регіональних транспортних послуг за межами Німеччини, зокрема, є оператором мережі приміських поїздів і автобусів у Британії. Щорічно транспортні сервіси Arriva перевозять загалом близько 1,5 млрд осіб.

Штат компанії становить близько 35 тис. співробітників. Її виручка у 2022 році збільшилася на 3,6%, склавши 4,2 млрд євро. На частку цього підрозділу припало 7,5% всієї виручки Deutsche Bahn минулого року.

Скоригований операційний прибуток Arriva у 2022 році склав 12 млн євро проти збитку в 73 млн євро у 2021 році.

Deutsche Bahn відмовилася коментувати FT повідомлення джерел про переговори з I Squared Capital, але заявила, що хотіла б відокремити Arriva до кінця 2024 року.

"Цей процес триває, і ми досягли істотного прогресу в ньому за останні два роки", - зазначили в компанії.

Deutsche Bahn придбала Arriva 2010 року за 1,6 млрд фунтів стерлінгів.

У березні 2019 року німецька компанія повідомляла, що її наглядова рада рекомендувала менеджменту розглянути варіанти продажу до 100% акцій Arriva одному або більше інвесторам, а також можливість проведення IPO цього підрозділу.

Компанія пішла з низки країн, включно з Данією, Сербією та Швецією, після стратегічної реорганізації бізнесу у 2020 і 2021 роках.




Просмотров: 221
Другие новости