Компании

все компании

У Польщі сьогодні проходять парламентські вибори

15 жовтня 2023 року, 15:10
У неділю, 15 жовтня, у Польщі відбуваються вибори до Сейму, Сенату, а також загальнонаціонального референдуму, голосування розпочалося о 7.00 і триватиме до 21.00, повідомляє Polskie Radio.

Зазначається, що громадянам створено умови для голосування в Польщі, за кордоном і навіть на кораблях. За словами голови Національної виборчої комісії Сильвестра Марциняка, створено понад 31 тис. виборчих округів.

"Є 29 тисяч 292 стаціонарні округи, 1701 окремі округи, а крім того, було створено 417 округів за кордоном, однак, один був ліквідований в Ізраїлі, а також створено 8 округів для голосування на кораблях", - наголосив Марциняк.

Як передає Polskie Radio, право голосу на виборах і референдумі мають 29 млн. громадян Польщі. Видано понад 391 тис. посвідчень на право голосу, які дозволяють голосувати не за місцем проживання.

Зазначається, що поляки обиратимуть 460 депутатів і 100 сенаторів. А на референдумі мають відповісти на чотири запитання: чи підтримують вони усунення огорожі на кордоні з Білоруссю, чи підтримують приватизацію держпідприємств, чи підвищують пенсійний вік до 60 років для жінок та до 65 років для чоловіків, а також чи згодні вони прийняти тисячі нелегальних мігрантів із Близького Сходу й Африки, згідно з механізмом примусового переселення, що діє в ЄС.

Як повідомляє DW, згідно з останніми опитуваннями громадської думки, правляча національно-консервативна партія "Право і справедливість" (ПіС) віцепрем'єра Ярослава Качинського з результатом 34% голосів лише незначною мірою випереджає опозиційну ліберально-консервативну партію "Громадянська платформа" (ГП) екс-прем'єра Польщі та колишнього голови Європейської ради Дональда Туска, за яку готові голосувати 32% виборців.

Підкреслюється, що в разі перемоги кожному із суперників доведеться шукати партнерів для створення урядової коаліції.




Просмотров: 245
Другие новости