Компании

все компании

Державне підприємство "Ліси України" розпочинає проєкт зі створення системи кадрового резерву

15 жовтня 2023 року, 09:51
Державне підприємство "Ліси України" розпочинає проєкт зі створення системи кадрового резерву, повідомив генеральний директор підприємства Юрій Болоховець.

"Ліси України" - це понад 30 тисяч співробітників по всіх регіонах країни. Тисячі керівних посад. Останнім часом ми активно позбуваємося керівників, які допускають зловживання або порушення (...) Але де і як знайти чудово найкращі кадри? (...) Тому створюємо систему кадрового резерву", - написав він у Facebook.

За словами Болоховця, резерв має відкрити можливості зростання для здібних і працьовитих. Кожен працівник, який бажає взяти участь у конкурсі, може подати заявку, пройти перевірку та комплексну оцінку знань і вмінь. Після відкриття вакансії кадрова комісія проведе відбір, обов'язково враховуючи кандидатів із резерву. Працівникам, які пройдуть відбір до кадрового резерву, буде надано можливість підвищення кваліфікації на навчальних курсах із права, менеджменту, психології, ІТ тощо, запевнив він.

Гендиректор ДП "Ліси України" висловив сподівання, що нова система оцінювання кандидатів буде не тільки об'єктивною, а й прозорою з можливістю громадського контролю.

Наразі система кадрового резерву доопрацьовується, формується перелік посад, розробляються тести, що охоплюють усі аспекти роботи підприємства. У пілотному режимі вже запущено резерв на три посади: лісничий, директор філії, заступник директора регіонального офісу.

У ДП "Ліси України" розраховують, що резерв запрацює вже з наступного року. І всі призначення на керівні посади відбуватимуться виключно на конкурсній основі.

Як повідомлялося, в Україні з 2016 року розпочалася реформа лісового господарства. У її рамках уже впроваджено продаж необробленої деревини на електронних аукціонах. З 2021 року в низці областей у тестовому режимі працює інтерактивна карта розміщення об'єктів переробки деревини.

У галузі впроваджено проєкт "Ліс у смартфоні", який містить перелік лісорубних квитків на заготівлю деревини та дає змогу перевірити законність здійснення рубок на онлайн-карті відомства.

З 1 червня 2023 року Україна запустила пілот електронної видачі лісорубних квитків і сертифікатів походження лісоматеріалів. Крім того, ДП "Ліси України" розпочало пілотний проєкт із закупівлі послуг із заготівлі деревини через електронний майданчик Prozorro.

До теперішнього часу "Ліси України" заготовили понад 130 тис. куб. м дров для проходження опалювального сезону 2023/2024.




Просмотров: 234
Другие новости