Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР підвищуються в четвер

12 жовтня 2023 року, 12:51
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) підвищуються на торгах у четвер слідом за підйомом Волл-стріт напередодні.

Ринки акцій США зросли в середу після публікації протоколу вересневого засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС).

Керівники Федрезерву під час засідання наголошували на "високій невизначеності" щодо перспектив економіки США і необхідності збереження обережного підходу до грошово-кредитної політики, йдеться в протоколі.

Водночас усі члени FOMC зійшлися на думці, що в них є можливість "діяти обережно", і їхні рішення на кожному наступному засіданні "мають ґрунтуватися на всій сукупності інформації, що надходить, її впливі на економічні прогнози, а також оцінці балансу ризиків".

Водночас член ради керуючих ФРС Крістофер Воллер заявив у середу, що американський ЦБ має можливість зберігати вичікувальну позицію. "Посилення умов на фінансових ринках робить за нас частину роботи", - сказав він.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:34 кв піднялося на 1,6%.

Ціни виробників зросли в країні у вересні на мінімальні з березня 2021 року 2% у річному вираженні після збільшення на переглянуті 3,3% у серпні, повідомив Банк Японії. Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачав зростання минулого місяця на 2,3%. Виробнича інфляція сповільнюється дев'ятий місяць поспіль.

Тим часом замовлення на промислове обладнання без урахування замовлень суднобудівних і генеруючих компаній скоротилися в Японії на 0,5% у серпні відносно попереднього місяця після спаду на 1,1% у липні. Серпневий результат став несподіванкою для аналітиків, які прогнозували підйом на 0,4%.

На торгах у Токіо значно дорожчають акції технологічних компаній, зокрема Tokyo Electron (+2,9%), Advantest (+3,9%), Disco Corp. (+7,5%), Lasertec Corp. (+5,8%), Renesas Electronics (+5,2%) і Yaskawa Electric Corp. (+6%). Капіталізація конгломерату Hitachi Ltd. зростає на 4,7%, нафтопереробника Idemitsu Kosan - на 6,1%,

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:40 кв виріс на 0,9%, гонконгський Hang Seng - на 2,1%.

У материковому Китаї серйозно набирають у вартості папери кредитних організацій: ICBC і China Construction Bank - 2,1%, China Merchants Bank - 2,2%, Bank of China - 2,4%.

Ці ж банки активно додають на торгах у Гонконзі. Котирування акцій China Construction Bank підвищуються на 5,9%, China Merchants Bank - на 5,5%, ICBC - на 5,1%, Bank of China - на 4,4%.

Капіталізація страховика China Life Insurance Co. (SPB: 2628) на Гонконгській фондовій біржі зростає на 4,1%, автомобільної Geely - на 4,3%. Тим часом ціна паперів PetroChina Co. (SPB: 857) знижується на 2,5%, CNOOC - на 1,5%, ENN Energy Holdings - на 1%.

У п'ятницю трейдери чекають статданих про китайську інфляцію та зовнішню торгівлю.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:36 кв набрав 0,8%.

Ринкова вартість авіакомпанії Korean Air Lines збільшується на 0,5%, сталеливарної Posco - на 2%, виробника напівпровідникової продукції та смартфонів Samsung Electronics Co. - на 0,2%.

Ціна акцій автомобільної Hyundai Motor, навпаки, скорочується на 0,8%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 0,2%.

Ціна паперів Rio Tinto в Сіднеї підвищилася на 0,9%, BHP - на 0,3%, Fortescue Metals і ANZ Group - на 0,8%, Macquarie Group - на 0,4%.




Просмотров: 148
Другие новости