Компании

все компании

"Агротрейд" завершив посів озимої пшениці на 15,8 тис. га

12 жовтня 2023 року, 15:18
Агрохолдинг "Агротрейд" завершив посів озимої пшениці, під яку відвів у Сумській, Чернігівській, Харківській та Полтавській областях 15,8 тис. га, що в 4,5 раза більше, ніж торік, повідомила прес-служба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, озимою пшеницею зайнято чверть земельного банку агрохолдингу, що викликано потребами дотримання сівозміни.

"Цього сезону ми завершили посів озимих дуже швидко. До робіт підготувалися ретельно - заздалегідь спланували поставки та внесення добрив і подбали про доступність необхідної кількості насіння на складах. Тож якщо не зважати на фактор війни, складнощів не виникало. Сіялися ми в ранні строки, і після нещодавніх дощів уже є перші сходи, які перебувають у гарному стані", - зазначив директор агропромислового департаменту "Агротрейд" Олександр Овсяник.

Як повідомлялося, загальний план зі збору озимої пшениці врожаю-2023 агрохолдинг виконав на 110%.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році "Агротрейд" вивела на ринок власну марку Agroseeds.

Засновник і генеральний директор "Агротрейд" Всеволод Кожем'яко.




Просмотров: 204
Другие новости