Компании

все компании

Україна і Данія підписали меморандум про співпрацю в агросекторі

11 жовтня 2023 року, 15:40
Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський і міністр сільського господарства та рибальства Королівства Данія Якоб Йенсен підписали меморандум про взаєморозуміння між аграрними відомствами двох країн, повідомила прес-служба Мінагрополітики.

"Підписання меморандуму спрямоване на довгострокове стратегічне співробітництво з метою підвищення ефективності та стійкості виробництва продуктів харчування та сільського господарства", - зазначено в повідомленні.

Згідно з документом, сторони обмінюватимуться інформацією та досвідом у галузі зеленого переходу сільського господарства та харчових систем, включно зі спільною політикою та кліматичними рішеннями; у сфері безпечності харчових продуктів та продовольчої безпеки.

У сфері інтересів України та Данії також перспективи розвитку тваринництва, включно з управлінням, добробутом тварин, здоров'ям тварин, розведенням тварин, кормами та органічним землеробством.

Україна та Данія створять спільну робочу групу з визначення напрямів реалізації співпраці.

Сольський подякував уряду Данії за підтримку та допомогу. За його словами, данські фермери успішно розвивають свій бізнес в Україні останні 15 років. Їх не зупиняє війна в Україні.

"Данія - один із прикладів сільського господарства в Європі та світі, як можна бути ефективним і прибутковим. І приклад дуже високих технологій. Ми зацікавлені в інвестиціях і в більшій присутності данців в українському бізнесі. Це хороший досвід, надзвичайно якісний підхід, те, чого ми хотіли б навчитися, з чого ми хочемо брати приклад", - наголосив український міністр.

Своєю чергою Єнсен висловив упевненість в ефективності співпраці з Україною в аграрній галузі.




Просмотров: 219
Другие новости