Компании

все компании

Продажі чипів у світі знизилися в серпні на 6,8%

8 жовтня 2023 року, 16:46
Світові продажі напівпровідників у серпні зменшилися на 6,8% - до $44 млрд порівняно з $47,2 млрд того самого місяця минулого року, повідомляють у прес-релізі Асоціації напівпровідникової промисловості (Semiconductor Industry Association, SIA).

Тим часом відносно липня поставки збільшилися на 1,9%.

"Світові продажі напівпровідників у серпні зростали шостий місяць поспіль у помісячному порівнянні, демонструючи повільне, але стійке зростання ринкового попиту", - заявив президент і головний виконавчий директор SIA Джон Ньюфер, слова якого наведено в повідомленні. Він також зазначив, що "скорочення поставок у річному порівнянні стало мінімальним із жовтня 2022 року, і це вселяє оптимізм".

Продажі мікропроцесорів у серпні в Північній і Південній Америці підвищилися на 0,3% порівняно з тим самим місяцем роком раніше, в Європі - на 3,5%. При цьому в Японії вони скоротилися на 2,9%, у Китаї - на 12,6%, в Азіатсько-Тихоокеанському та інших регіонах - на 11,3%.

Реалізація чипів відносно липня в Північній і Південній Америці збільшилася на 4,6%, у КНР - на 2%, в АТР - на 1,2%. Тим часом у Японії показник скоротився на 0,4%, у Європі - на 1,1%.

SIA охоплює близько 99% американських виробників напівпровідникової галузі та близько 66% виробників чипів з інших країн.

теги: чип



Просмотров: 263
Другие новости