Компании

все компании

General Motors відкрили поновлювану кредитну лінію на $6 млрд

5 жовтня 2023 року, 07:14
General Motors Co. (GM) підписала угоду з групою банків, відповідно до якої компанії відкрито нову поновлювану кредитну лінію на суму $6 млрд.

Кредитна угода діє до 1 жовтня 2024 року, йдеться в повідомленні GM, направленому Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.

Деякі з кредиторів та їхні підрозділи вже працюють із GM та її "дочками", зокрема у сфері управління грошовими коштами, інвестиційно-банківських, трастових, лізингових послуг тощо, наголошується в повідомленні.

Угода з кредиторами містить низку обмежень для GM, що стосуються угод M&A і продажу активів, а також залучення нового боргу. Крім того, вона вимагає від компанії підтримувати обсяг ліквідності на рівні не менше $4 млрд для глобальних операцій і не менше $2 млрд для американських.

За даними на 30 червня обсяг ліквідності автомобільного бізнесу GM становив $38,9 млрд, тому ризику того, що компанія залишиться без грошей, немає.

Однак залучення відновлюваної кредитної лінії може свідчити про те, що автовиробник готується до тривалого протистояння з профспілкою працівників автомобільної галузі United Auto Workers (UAW).

Загальна кількість учасників страйку на об'єктах GM, Ford Motor Co. і Stellantis становить близько 25 тис.

Страйк розпочався 15 вересня на підприємствах одразу всіх трьох автовиробників. На першому етапі він торкнувся заводу Ford у Мічигані, підприємства GM у Міссурі та Stellantis в Огайо. Надалі її було розширено на 38 розподільчих центрів GM і Stellantis у 20 штатах США, а минулої п'ятниці до неї долучилися працівники складального підприємства Ford у Чикаго і заводу GM у Мічигані.

У вівторок GM оголосила, що відправить у вимушений простій ще 163 працівники підприємства в Огайо, що постачає компонентами підприємства, яких торкнулися страйки.




Просмотров: 234
Другие новости