Компании

все компании

Європарламент підтримує виділення Україні EUR 50 млрд на відновлення

5 жовтня 2023 року, 16:33
Європарламент (ЄП) оголосив у четвер, що комітети з питань бюджету та закордонних справ "виправили та схвалили" пропозицію про виділення EUR50 млрд євро на відновлення, реконструкцію та модернізацію України з 2024 по 2027 рік.

Позицію ЄП схвалено 86 голосами "за", 6 - "проти", 2 депутати утрималися.

У комюніке Європарламенту вказується на необхідність "термінового ухвалення (пакета) відповідно до довгострокового перегляду бюджету ЄС".

"Пропонований фонд для України є частиною триваючого перегляду довгострокового бюджету ЄС, до якого необхідно внести коригування, оскільки він був серйозно вичерпаний після численних криз, які сталися з 2021 року", - зазначають у ЄП.

Пакет також має бути інтегрований у річний бюджет наступного року, переговори щодо якого проводитимуться в листопаді, йдеться в документі.

Одна з основних вимог депутатів Європарламенту - використання "активів Російської Федерації або інших юридичних чи фізичних осіб" РФ для відновлення України.

Депутати ЄП "посилили положення про боротьбу з шахрайством, корупцією, конфліктами інтересів і порушеннями у використанні коштів ЄС в Україні".

Заявлено, що голосування Європарламенту в повному складі за цим проектом відбудеться на пленарній сесії ЄП 16-19 жовтня.

"Переговори з державами-членами можуть розпочатися, щойно Рада (ЄС - ІФ-У) виробить спільну позицію", - повідомляють у Європарламенті.




Просмотров: 191
Другие новости