Компании

все компании

Швеція пропонує виділити SEK333 млн на гарантії для експорту в Україну

4 жовтня 2023 року, 11:59
Уряд Швеції пропонує виділити 333 млн шведських крон (близько $30 млн за поточним курсом) на спеціальні експортні кредитні гарантії для компаній, що торгують з Україною, повідомило Міністерство економіки у вівторок.

Згідно з релізом, відповідну ініціативу шведські урядовці внесли до проєкту бюджету на 2024 рік, документ очікує на узгодження.

"Те, що з наступного року від ризиків в Україні страхуватиме Швеція - важливий сигнал. Це означає, що ринок страхування інвестицій у нашій державі, попри всі безпекові виклики, починає працювати. Ми дуже вдячні шведському уряду і сподіваємося, що це рішення підтримає Риксдаг", - наводяться слова першого віцепрем'єра - міністра економіки Юлії Свириденко.

У відомстві уточнили, що гарантії покриватиме експортно-кредитне агентство Швеції. Вони поширюватимуться на експорт шведськими компаніями товарів, які можна класифікувати як допомогу розвитку, і застосовуватимуться до транзакцій на строк до трьох років, але не пізніше кінця 2026 року.

Мінекономіки нагадало, що раніше участь у страхуванні політичних ризиків для роботи своїх компаній в Україні вже підтвердили експортно-кредитні агентства Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії та Японії. Також українських і міжнародних інвесторів готова страхувати державна польська Корпорація зі страхування експортних кредитів (KUKE).




Просмотров: 169
Другие новости