Компании

все компании

Ринок вантажівок за 9 міс. зріс на 70% - AUTO-Consulting

4 жовтня 2023 року, 11:08
Ринок вантажних автомобілів в Україні в січні-вересні поточного року зріс на 70% до аналогічного періоду 2022 року - до 3,5 тис. од., зокрема у вересні приріст становив 72%, повідомляє інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting.

"Позитивні новини у вересні для ринку вантажівок - це потужний попит на більшість сегментів техніки. Вантажівки активно купували, замовляли та отримували. Тому результат у 72% став цілком закономірним. Крім того, бізнес продовжує перебудовувати логістику і розширює власні автопарки", - зазначається в повідомленні на сайті компанії у вівторок.

При цьому констатується, що зростання фіксують майже всі оператори, "але вже стає зрозумілим новий лідер українського ринку вантажівок, який посів місце МАЗа і КАМАЗа".

AUTO-Consulting зазначає, що вже чотири місяці поспіль лідирує в продажах шведська Scania з потужним відривом від конкурентів.

"У вересні Scania зайняла 23,4% українського ринку, а в сегменті понад 16 тонн - 38%. Фактично, можемо говорити, що саме Scania зайняла ринкову частку МАЗа і КАМАЗа, які позбавлені доступу до українського ринку", - йдеться в повідомленні.

Експерти відзначають також майже триразове зростання продажів порівняно з минулим роком MAN та Iveco, активні продажі DAF та Ford Tucks.

"Нові сегменти почали освоювати Peugeot, Renault і Ford, які дедалі більше пропонують свою техніку замість "ГАЗонів" і китайських виробників. У лідерах продажів - тягачі та самоскиди, але багато цікавих проєктів реалізуються в комунальній сфері та енергетиці. І тут - велика заслуга українських виробників надбудов, які активно експериментують з новими шасі", - зазначають експерти.




Просмотров: 165
Другие новости