Компании

все компании

IT-ринок в Україні зменшився на 1,7%

4 жовтня 2023 року, 16:14
IT-ринок в Україні влітку 2023 року зменшився на 1,7% до літа минулого року через світові тренди та війну, повідомив співзасновник і член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей на конференції "Майбутнє українського експорту", організованій "Економічною правдою" в Києві.

"Перше - це глобальні тренди. У світі, в принципі, вся ІТ-індустрія сьогодні легенько "стагнує", базуючись на інвесторах і з багатьох інших причин. І другий тренд - це складність завести нові замовлення в Україну, тому що у замовників є певне відчуття війни", - пояснив Кіцмей.

Глава SoftServe також зазначив, що від початку війни деякі замовники вийшли з ринку України через внутрішні політики, які забороняють робити замовлення в країнах, де йде війна. Проте український сервіс і якість послуг змусили деяких із них уже переглянути свої правила, додав він.

За словами Кіцмея, SoftServe, зокрема, вдається зберігати рівень задоволеності клієнта вище 80%.

"Ми побачили тренд, що низка замовників від нас відійшла на початку війни, і потім, порівнявши якість, красу наших послуг із тим, що вони отримали, вони вирішили змінити свої політики, і легенько повернулися назад", - вказав він.

Співзасновник SoftServe додав, що менше проблем із замовленнями від іноземних стартапів, у яких внутрішні правила не такі жорсткі.

"Якщо ми не порушимо цю стабільність зараз, люди звикатимуть до війни. В Ізраїлі теж є постійна війна, і ніхто про це не говорить, і, тим більше, передають замовлення. Наші західні партнери звикнуть до війни, головне, щоб не погіршувалася (ситуація)", - підкреслив Кіцмей.

SoftServe входить до списку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Згідно з інформацією на сайті компанії, у неї близько 13 тис. працівників і 47 офісів у 14 країнах світу. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Центри розробки компанії розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Ужгороді, Тернополі, Одесі, Вінниці та Хмельницькому, а також у Польщі, Болгарії, Румунії та країнах Латинської Америки.

теги: IT-ринок



Просмотров: 298
Другие новости