Компании

все компании

Долар США стабільний до євро і фунта, зміцнюється в парі з єною

4 жовтня 2023 року, 13:24
Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,06%, ширший WSJ Dollar Index - 0,01%.

Увагу трейдерів цього тижня спрямовано на дані про безробіття в США за вересень, які будуть оприлюднені в п'ятницю о 15:30 кв. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачає зростання кількості робочих місць у Штатах минулого місяця на 170 тис. і зниження безробіття до 3,7% із серпневих 3,8%.

Кількість відкритих вакансій у США в серпні збільшилася до 9,61 млн з 8,92 млн місяцем раніше, показав опублікований у вівторок звіт Мінпраці, заснований на результатах щомісячного опитування (JOLTS). Аналітики в середньому прогнозували зниження показника до 8,8 млн.

Сильні дані щодо економіки США, опубліковані останнім часом, підтверджують, що у Федрезерву залишається простір для маневру в плані подальшого посилення грошово-кредитної політики, зазначає Market Watch.

Тим часом президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаель Бостік вважає, що подальше підвищення базової відсоткової ставки в США не знадобиться, щоб повернути інфляцію до доковідних рівнів.

За словами Бостіка, який виступив на заході в Атланті у вівторок, Федрезерв може дозволити собі проявити терпіння, чекаючи, доки темпи зростання споживчих цін і надалі сповільнюватимуться.

Курс євро до долара за даними на 8:55 кв становить $1,0470 порівняно з $1,0466 на закриття ринку у вівторок.

Пара фунт/долар торгується на рівні $1,2075 порівняно з $1,2077 за підсумками попередньої сесії.

Вартість американської валюти до ієни піднялася до 149,24 ієни проти 149,03 ієни на закриття попередніх торгів.

Напередодні курс долара піднявся вище за позначку в 150 ієн, подолавши психологічно важливий бар'єр, досягнення якого в минулому провокувало інтервенції Банку Японії на валютному ринку. Курс, однак, дуже швидко відскочив униз і опустився за підсумками торгів.

Вартість долара не піднімалася вище 150 єн з 21 жовтня 2022 року, за даними FactSet.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 162
Другие новости