Компании

все компании

Нафта продовжує дешевшати, Brent нижче $90 за барель

3 жовтня 2023 року, 13:07
Ціни на нафту еталонних марок опускаються вранці у вівторок після падіння до мінімумів за три тижні напередодні.

Ціна грудневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:17 кв становить $89,74 за барель, що на $0,97 (1,07%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подешевшали на $1,49 (1,6%) - до $90,71 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,74 (0,83%) і становили $88,08 за барель. За підсумками минулої сесії вони впали на $1,97 (2,2%) - до $88,82 за барель.

Головним негативним фактором для сировинних ринків у понеділок стало зміцнення долара на новинах про те, що уряд США зумів уникнути шатдауну, а також на побоюваннях нових підвищень ставки Федрезерву. Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, перебуває на максимумі з минулого листопада.

"Зниження цін на нафту дуже слабко пов'язане з фундаментальними показниками і викликане зростанням прибутковості держоблігацій США та зміцненням долара, - написав Воррен Паттерсон з ING. - Я думаю, що у котирувань є потенціал до подальшого зростання".

Нафта активно зростала влітку і досі отримує підтримку завдяки побоюванням з приводу пропозиції палива на світовому ринку, зазначив старший ринковий стратег SIA Wealth Management Колін Чешинські. "Водночас, з технічного погляду нафту перекуплено, і, здається, починається фаза корекції", - додав він.

Увага інвесторів зараз спрямована на засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+ (JMMC), яке відбудеться в середу.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 180
Другие новости