Компании

все компании

КВБЗ виграв тендер "УЗ" на закупівлю 44 нових пасажирських вагонів

3 жовтня 2023 року, 17:22
"Крюківський вагонобудівний завод" (КВБЗ) став єдиним учасником тендера АТ "Укрзалізниця" (УЗ) із закупівлі 44 нових пасажирських вагонів за 1,951 млрд грн, випливає з опублікованого 29 вересня протоколу розкриття тендерних пропозицій у системі електронних держзакупівель Prozorro.

Пропозиція КВБЗ очікує рішення, зазначено в тендерній документації.

Тендер проводився у формі голландського аукціону (на зниження ціни). Розмір мінімального кроку становив 0,5% від суми контракту, або 9,75 млн грн. За заявленої вартості контракту 1 млрд 951 млн 009,4 тис. грн з ПДВ, ціна тендерної пропозиції КВБЗ після закінчення аукціону становила 1 млрд 951 млн 008,6 тис. грн з ПДВ.

Як повідомлялося, переможець тендеру має виготовити для "УЗ" 12 пасажирських спальних вагонів (СВ) і 20 купейних вагонів, три пасажирські купейні вагони, обладнані для перевезення осіб на колісних кріслах, і купе начальника поїзда, 9 вагонів відкритих "плацкарт" з умовою поставки до 31 грудня 2025 року.

Умови тендера було скориговано, зокрема за рахунок підвищення рівня авансування. Згідно з умовами оплати договору, опублікованими в Prozorro, аванс виплачується в розмірі 65% через 14 днів із дати виставлення рахунку. Повний розрахунок відбувається через 30 календарних днів після поставки товару в розмірі 35% від суми договору.

Раніше голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що компанія найближчим часом проведе тендер на купівлю 44 нових пасажирських вагонів за 1,9 млрд грн, а 2024 року ще один - на купівлю 100 вагонів за кошти держбюджету, приблизно на 5 млрд грн.

Глава "УЗ" висловив сподівання, що на тендер у 2023 році вийде КВБЗ, з яким "Укрзалізниця" повністю розрахувалася за боргами за поставлені пасажирські вагони, а також інші великі машинобудівні компанії. Він вказував, що рівень авансування було підвищено, що було критично важливо для виробників.

В УЗ повідомили, що нові вагони будуть обладнані вакуумними туалетами, сповивальними столиками, розетками і USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, електронними табло, кавоварками. Вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю будуть оснащені підйомними платформами для комфортної посадки пасажирів на колісному кріслі. Двері в купейних і СВ-вагонах будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей, для більшої безпеки пасажирів. Передбачено систему відеоспостереження.

У компанії також уточнили, що в умовах тендеру відображено зміни, які уряд вніс напередодні в порядок використання бюджетних коштів за програмою оновлення пасажирського рухомого складу, щоб залучити на тендер виробників і забезпечити всі умови для результативної купівлі, на відміну від попереднього тендера, який проводили згідно з порядком до внесення змін.

У червні "УЗ" скасувала тендер на купівлю 20 пасажирських вагонів за 882 млн грн через відсутність заявок. Він передбачав аванс у розмірі 29,99% суми договору, який потрібно було внести протягом 15 банківських днів.

КВБЗ до весни поточного року завершило виконання замовлення "УЗ" на поставку 100 пасажирських вагонів у межах укладеного 2021 року договору на понад 3 млрд грн.




Просмотров: 251
Другие новости