Компании

все компании

Європарламент схвалив виділення EUR50 млрд Україні

3 жовтня 2023 року, 22:46
Європейський парламент проголосував за перегляд бюджету Євросоюзу на 2021-2027 рр., що передбачає створення спеціального фонду в EUR50 млрд для допомоги Україні.

Як повідомляє пресслужба Європарламенту, поправки про середньостроковий перегляд Багаторічної фінансової програми на 2021-2027 рр. було схвалено 393 голосами проти 136 і за 92 утрималися.

"Нашою метою була амбітна, але реалістична пропозиція щодо перегляду MFF, і нам вдалося зберегти її цілеспрямованою, але всеосяжною. Ми прагнемо стабілізувати ситуацію в Україні за допомогою нового фонду розміром EUR50 млрд, одночасно підтримуючи економіку ЄС", - сказав депутат Європарламенту Ян Ольбріхт.

Своєю чергою депутатка Маргарида Маркес зазначила, що сьогодні парламент визначив фінансові ресурси, необхідні на майбутні чотири роки.

"Ми закликаємо Раду приєднатися до нас у переговорах. До 31 грудня 2023 року ми хочемо мати адекватні кошти для підтримки України та продовжувати пом'якшувати соціальні та економічні наслідки війни, а також зростання інфляції та витрат на проживання", - сказала вона.




Просмотров: 173
Другие новости