Компании

все компании

DAI Global LLC підтримає "Укрзалізницю" в розвитку експорту зерна

1 жовтня 2023 року, 12:21
АТ "Укрзалізниця" (УЗ) і девелоперська компанія DAI Global LLC, що працює з міжнародними агентствами розвитку, підписали меморандум про реалізацію проєкту міжнародної технічної допомоги "Економічна підтримка України", який передбачає розвиток експорту українського зерна залізничним транспортом, повідомила прес-служба УЗ у п'ятницю.

"Наше спільне завдання - збільшення експорту зерна шляхом розроблення рішень, які допоможуть підвищити та продемонструвати ефективність і рентабельність залізничної експортної логістики України", - наголосив голова правління УЗ Євген Лященко.

Згідно з релізом, у меморандумі йдеться про підтримку в ремонті та відновленні вагонів-зерновозів (хоперів) і придбанні локомотивів, а також зменшення витрат на транспортування зерна через поліпшення транскордонного співробітництва, спільні дії, що зменшують витрати й підвищують ефективність зважування та сканування вантажів і вдосконалення перевантажувального обладнання.

Крім того, меморандумом передбачено надання комплексних послуг з проєктування та будівництва пріоритетних пунктів перетину кордону (ППК) та інші напрямки і проєкти, що дають змогу збільшити можливості експорту аграрної продукції.

У рамках проєкту, DAI Global, насамперед, працюватиме в галузі залізничного транспорту. Зокрема, у сферу роботи компанії входитиме модернізація інфраструктури пунктів перетину кордону, закупівля маневрових локомотивів, обладнання для зважування та моніторингу перевезень вантажів з акцентом на зернові культури.

Також компанія сприятиме та надаватиме підтримку в залученні додаткового фінансування, зокрема від міжнародних фінансових організацій, для реалізації інфраструктурних проєктів.

Як повідомлялося, раніше у вересні УЗ домовилася про спільну роботу з розвитку інтермодального залізничного сполучення між Україною та Австрією з австрійською залізничною компанією Rail Cargo Austria.




Просмотров: 266
Другие новости