Компании

все компании

Україна і Франція обговорили оборонне співробітництво

29 вересня 2023 року, 16:03

Міністри оборони України Рустем Умєров і Франції Себастьєн Лекорню обговорили постачання озброєння та військової техніки, двосторонні проєкти з військово-технічного співробітництва, підготовку українських військовослужбовців і впровадження євроатлантичних стандартів, повідомила пресслужба Міноборони.

"Хочу подякувати пану міністру, президенту, уряду та народу Французької Республіки за непохитну підтримку України в наданні потужного пакета військової та гуманітарної допомоги, а також захист українців, які були вимушені покинути Україну, рятуючись від російських бомбардувань", - цитує пресслужба відомства слова Умерова.

Повідомляється, що Франція вже надала Україні сучасні системи ППО SAMP/T і Crotale, артилерійські системи CAESAR, протитанкові засоби Milan, танки AMX, бронетранспортери VAB тощо. За словами Умерова, "ця допомога, безумовно, наближає нашу перемогу".

Лекорню, зі свого боку, наголосив на важливості продовження допомоги Україні країнами-партнерами в довгостроковій перспективі, зосередивши увагу на передаванні зброї та військової техніки, тренуванні українських військовослужбовців і спільному оборонному виробництві.

"Перше - це передача зброї. Ми будемо продовжувати передавати зброю Україні. Друга частина нашої підтримки - це навчання солдатів. Ми виконали наші цілі до кінця року. Понад сім тисяч українських солдатів були навчені у Франції (на французькій території або Польщі). Це було або якесь загальне навчання, або спеціалізоване. Я хотів би повідомити, що навчання триватимуть у тому ж обсязі. Третє питання більш стратегічне і стосується нашої здатності щось спільно виробляти для потреб України", - зазначив глава Міноборони Франції.

Крім того, у рамках візиту міністра ЗС Франції до України відбулося підписання меморандуму про наміри щодо співпраці між держпідприємством Міноборони України "Агентство оборонних закупівель" та Генеральною дирекцією з озброєння (DGA) (Франція). Документ передбачає безстроковість співпраці та створює нормативно-правову базу для укладення контрактів. Це також сприятиме поглибленню військово-технічного співробітництва, зокрема у сфері розвитку спільних високотехнологічних проєктів в інтересах забезпечення оборони обох країн.

 




Просмотров: 221
Другие новости