Компании

все компании

Посуха в Україні заважає посіву озимих

27 вересня 2023 року, 13:24
Через посуху, що спостерігається в Україні, вже частково втрачено осінні озимі посіви, водночас тривала відсутність опадів активізує темпи збиральної кампанії та сприяє високим показникам якості зерна кукурудзи, повідомляють в аналітичному кооперативі "Пуск", створеному в рамках Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).

"Прогнозна модель не показує опадів в Україні найближчим часом. Тому вологість зерна кукурудзи залишається низькою, в середньому 17-20%, тоді як минулого сезону - 30-35%. Це сприятиме зниженню собівартості зерна кукурудзи, оскільки для зібраного врожаю достатньо одного циклу сушіння", - розповіли аналітики.

Вони зазначили, що на початку жовтня аграрії активізують збирання кукурудзи, бо завершать збирання соняшнику та сої.

При цьому наголошується, що обстріли портів Одеси та Придунав'я гальмують експорт кукурудзи. Водночас ця продукція користується попитом з боку Китаю виключно на базисі СIF з поставкою в жовтні-грудні за умовною ціною 250$/тонна.

"За всіма базисами щотижня цінники на українську кукурудзу втрачають 3-5$/тонна. Пропозиція її зерна висока, але логістичні проблеми є і надалі будуть фактором падіння цін, особливо під час розгортання збиральної кампанії", - пояснили у ВАР і додали, що вже за тиждень можна очікувати наступний рівень цін на 1 тонну кукурудзи: СРТ річкові порти - 140-150$, DAP кордон - 145-155$.




Просмотров: 165
Другие новости