Компании

все компании

Нафта дорожчає, Brent майже $95 за барель

27 вересня 2023 року, 13:58
Ціни на нафту еталонних марок продовжують зростати вранці в середу після підйому напередодні, спричиненого зниженням побоювань щодо світової економіки та зростанням тривог щодо дефіциту палива на світовому ринку.

Ціна листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:16 кв становить $94,91 за барель, що на $0,95 (1,01%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти подорожчали на $0,67 (0,7%) - до $93,96 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на $0,96 (1,06%) і склали $91,35 за барель. За підсумками минулої сесії вони зросли на $0,71 (0,8%) - до $90,39 за барель.

Підтримку нафті надають побоювання, що попит сильно перевищить пропозицію, що посилилися після рішень Саудівської Аравії і Росії продовжити добровільні скорочення видобутку.

"Здається, ніщо не може перешкодити ралі цін на нафту, - зазначив старший ринковий аналітик OANDA Едвард Мойя. - Трейдери на енергетичному ринку швидко розпізнають бичачий тренд, і для того, щоб його перервати, знадобиться набагато більше, ніж сильний долар і ослаблення попиту".

Також учасники ринку оцінюють сигнали про зміну запасів енергоносіїв у США.

За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), минулого тижня запаси нафти в Штатах зросли на 1,59 млн барелів. Тижнем раніше резерви впали на 5,25 млн барелів.

Офіційні дані Міненерго опублікують о 17:30 кв. м у середу. Опитані S&P Global Commodity Insights аналітики прогнозують, що дані вкажуть на скорочення запасів нафти на 320 тис. барелів, бензину - на 120 тис. барелів, дистилятів - на 1,3 млн барелів.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 199
Другие новости