Компании

все компании

Глава ArcelorMittal чекає зниження експорту сталі з Китаю

27 вересня 2023 року, 15:23
Заходи, яких вживає Пекін для обмеження виробництва сталі в Китаї, стримуватимуть її експорт з країни в наступні 5-10 років, вважає гендиректор ArcelorMittal SA Адітья Міттал.

Це, як очікується, дещо послабить тиск на інших сталевиробників, які багато років страждають через приплив великих обсягів дешевої китайської сталі на ринок.

Серед інших чинників, які стримуватимуть експорт сталі з Китаю, Міттал назвав посилення вимог для будівництва нових сталеливарних підприємств у КНР, а також торговельні обмеження щодо країни з боку Європи та США.

"Я не думаю, що тиск на китайський експорт посилиться дуже різко в результаті обмеження потужностей", - сказав Міттал під час онлайн-виступу на конференції представників сталеливарної галузі Бразилії у вівторок.

"Проте нам як галузі необхідно працювати над тим, щоб розуміти, де є це зростання, і що ми можемо зробити у відповідь на нього", - наводить його слова агентство Bloomberg.

Раніше цього року США запровадили загороджувальні мита на поставки окремих видів металопродукції з Китаю. Штати також обговорюють з європейськими партнерами запровадження заходів, які дали б змогу боротися з надлишковими поставками сталі з КНР.

Бразильська асоціація сталевиробників Aco Brasil напередодні закликала уряд підвищити мита на ввезення сталі в країну до 25%, щоб захистити галузь від надмірних поставок.

Міттал зазначив, що "дуже оптимістично" оцінює перспективи сталеливарного сектора, незважаючи на те, що китайські поставки залишаються проблемою для компаній з інших країн.

Як виклики, з якими стикається сталеливарна галузь, Міттал назвав забезпечення безпеки підприємств, залучення кваліфікованих кадрів і необхідність скорочення вуглецевого сліду.

"Ми знаємо, як це робити, це питання витрат, - зазначив він, говорячи про зниження викидів. - Йдеться про підвищення вартості сталі на 20-30%".

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 284
Другие новости